Openliga: bezprecedentné rozhodnutie DK.

Openliga: bezprecedentné rozhodnutie DK.

Nepríjemnú dohru pre tím ŽFA Žirafa Žilina mal incident v stretnutí 12. kola proti L. Mikulášu. V druhom polčase sa na ihrisku strhla potýčka medzi hráčmi oboch družstiev, pričom rozhodcovia udelili po červenej karte na oboch stranách. Adresátmi boli „autori“ celého incidentu L. Ďuratný resp. P. Balážik. Avšak Disciplinárna komisia urobila nadprácu a za všetkých ďalších zúčastnených si to na výstrahu „odskákal“ Erik Valášek. Nebol sám, ktorý sa zbytočne „priplietol“ do skrumáže hráčov. Arbitri Palúšek so Šašvárym riešili iba spomínanú dvojicu „kohútov“, nikto ďalší nebol potrestaný, ani Valášek. Preto ani len nemohol tušiť, že sa jeho meno objaví v Úradnej správe č. 17 a rovno v súvislosti s exemplárnym trestom. Verdikt o trojmesačnom!!! nepodmienečnom zastavení činnosti udelila DK bez toho, aby bol previnilý Valášek, alebo jeho klub, kontaktovaný za účelom podania vysvetlenia. Komisia tak urobila iba na základe zhliadnutia postrihaného videozáznamu a absolútne nebrala do úvahy atmosféru stretnutia ako celku. Týmto krokom urobila bezprecedentný zásah do diania na palubovkách. Postavila sa do pozície nadrozhodcu, ktorý by mal odteraz pedantne kontrolovať každý videozáznam, suplovať činnosť rozhodcov, hľadať podobné incidenty a bez váhania ich tvrdo sankcionovať. Nájde ich neúrekom, ale považovala za potrebné potrestať iba tento. Povestnou čerešničkou na torte je moment, že o dodatočnom neočakávanom potrestaní sa klub dozvie pár hodín pred zápasom.   

Príslušná časť Úradnej správy č. 17:

DK preklasifikovala trest Pavla Balážika (L.M.) udelený rozhodcom stretnutia z hrubého nešportového správania na nešportové správanie a udeľuje trest zastavenia činnosti na 1 zápas nepodmienečne – DP príloha č. 1 ods. 1 písm. a).

DK preklasifikovala trest Libora Ďuratného (ŽFA) udelený rozhodcom stretnutia z telesného napadnutia na hrubé nešportové správanie voči súperovi a udeľuje trest zastavenia činnosti na 3 zápasy nepodmienečne – DP príloha č. 1 ods. 3 písm. b-b).

DK udeľuje Erikovi Valáškovi (ŽFA) za telesné napadnutie účastníka stretnutia na hracej ploche trest zastavenia činnosti na 3 mesiace nepodmienečne – DP príloha č. 1 ods. 5 písm. a).

 

Celú spornú situáciu nájdete v rozhovore s D. Štaffenom (len pre doplnenie, dodatočne potrestaný Valášek je najvyšší hráč na ihrisku, biely dres s č. 4):



Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (1)

Hynek napísal:

Akože iní k...ti sú na tej disciplinárke...
Ja by som si rád vypočul dôvod potrestania...
Chyba bola už len to, že nikoho kompetentného ani len neupovedomili o veci riešenia konkrétneho hráča.
A v prvom rade to že sa bude ten ktorý hráč riešiť sa dáva vedieť vždy v úradnej správe týždeň pred zasadnutím DK.
Vo veci by som sa odvolal.
Keby Libor dostal 3 mesiace, ak by sa to dalo prehĺtnuť, ale Erik za jedno postrčenie, čo v takýchto prípadoch je úplne normálne by mal dostať akurát tak napomenutie a nie tri mesiace, je to choré... A potom to takto vyzerá v SVK športe...

Pridané: 09.02.11 16:54.
Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.