Ext. ŽA: modlitba, výhra a Martin.

Ext. ŽA: modlitba, výhra a Martin.

Až posledné - 22. kolo hokejbalovej extraligy seniorov rozhodne, kto bude ôsmym účastníkom v play-off. Zatiaľ je na tejto pozícii Profis Sharks Bratislava s náskokom troch bodov pred Žilinou. Tá má však výhodu lepších vzájomných zápasov (v 3:5, d 3:0) a v prípade rovnosti bodov by tak do nadstavbovej časti postúpila ona. Avšak Žilinčanov čaká náročný duel v Pruskom a Bratislavčania cestujú do Martina. Postupový mix z pohľadu žltozelených preto potrebuje takéto ingrediencie:

  1. modlitba: ako povedal v rozhovore brat tréner Michal, bude pri nás musieť stáť hokejbalový Boh. Ak by však mal byť spravodlivý, tak si postup za nedostatočný prístup v priebehu sezóny nezaslúžime. Môže byť aj dobrotivý ale to je potrebné „modliacu“ misiu, ktorú nedávno naštartoval brat Dubák (viď. Obrázok), doplniť ďalšími kompetentnými „prosiacimi“ predovšetkým z radov nehrajúcich.
  2. výhra: iba víťazstvo v riadnom hracom čase „zmaže“ náskok Profisu. Nebude to jednoduché, už domáce meranie síl pod Dubňom vyznelo lepšie pre Pruské, keď o výsledku 2:3 rozhodol gól v poslednej sekunde. Paradoxne boli Žilinčania v rovnakej situácii aj pred rokom. Vtedy už bola účasť v play-off istá, ale rozhodovalo sa o konečnom umiestnení (7./8.). Posledný duel sa hral rovnako v Pruskom a skončil pre žltozelených výhrou 2:3. Takýto stav by postačoval aj teraz. Súper hrá už „len“ o konečné umiestnenie a tým môže byť momentálna siedma pozícia, alebo maximálne o stupienok lepšia. Dvojičku do štvrťfinále aj tak nie je „z čoho“ vyberať: Martin, Skalica, LG, Ružinov.
  3. Martin: posledným kamienkom postupovej mozaiky je „povinná“ výhra Izoglobalu proti Profisu. Bratia hokejbalisti z neďalekého Martina majú Žiline „čo splácať“. Tento štvornásobný žilinský kat v semifinálových sériách by konečne mohol odplatiť „príjemné“ postupy do finále.

 

Pravdepodobná zostava:

S pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou bude chýbať Lajčiak, ktorý má iné športové povinnosti, inak by mohla byť zostava kompletná.

Winkler/Krško – Chodelka-Pavlorek, Hulin-Bednar, Janisek-Hartel, Ratulovsky-Hajek – Slovák, Dubovec M., Dubovec A. - Mokoš, Koštek, Vojaský – Kuna, Melicherčík, Kosa – Cíba, Marjenka, Miške

 

Michal Lacko, tréner Žilina:

 

Martin Hulin, kapitán Žilina:

 

Jano Marjenka, útočník Žilina:

 

Maťo Krško, brankár Žilina:


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.