Extraliga: posledné otázniky pre play-off.

Extraliga: posledné otázniky pre play-off.

Extraliga má v sobotu 12.3.11 na programe posledné 22. kolo, ktoré rozhodne o účastníkoch resp. ich miestach v play-off:

 

(zdroj klubový web Izoglobalu Kappa Martin – www.skbmartin.sk)

Po víkende sa nám tabuľka opäť zamiešala a pred posledným kolom je ešte viacero okienok otvorených. Skúsime Vám priblížiť jednotlivé možnosti.

Už pri prvom pohľade na tabuľku je jasné, že na 1. mieste po základnej časti skončia Nitrianski Rytieri a ani prípadná prehra v Skalici už na tomto konštatovaní nič nezmení.

Najväčšia tajnička je čo sa týka pozície na 2hom mieste, tam je viacero možných variánt a to nasledovných:

-ak Skalica porazí doma Nitru, 2hé miesto patrí definitívne jej bez ohľadu na ostatné výsledky, takisto to platí aj pri výhre Skalice po nájazdoch

-ak Skalica doma s Nitrou prehrá či už v riadnom čase, alebo po nájazdoch, prichádza do úvahy možnosť, že na 2 mieste skončí Martin alebo Ružinov /rátame s tým, že obaja si v domácich zápasoch poradia s papierovými outsidermi – Profisom i Žiarom/. O poradí týchto dvoch mužstiev pri zisku rovnakého počtu bodov – 46 bude rozhodovať skóre zo všetkých zápasov, nakoľko vzájomné zápasy skončili 7:5 a 2:4/ tu sme zatiaľ na tom lepšie my, máme pred Ružinovom náskok 6tich gólov. Ten ale nemusí stačiť, nakoľko RBK hrá doma so Žiarom a ten naposledy „vyfasoval“ v Považskej 18tku.../

- ak Skalica prehrá po základnom hracom čase i po prípadných nájazdoch, skoční až 4tá, nakoľko i s Martinom i s RBK má horšie vzájomné zápasy /samozrejme za predpokladu, že Martin i RBK svoje zápasy vyhrajú/

Na 5tej priečke skoční takmer s istotou LG TPS Bratislava, hoci ešte teoreticky môže preskočiť RBK, no Ružinov by musel „puknúť“ so Žiarom a to nám moc skutočné nepríde.

O šieste a siedme miesto zvedú boj na diaľku Kométa Vrútky a Pruské, lepšiu východiskovú pozíciu majú síce Vrútky, ktoré majú 36 bodov, no zápas proti LG na krku. Kométa v ňom musí vyhrať, či už v riadnom hracom čase alebo po nájazdoch a vtedy ich už výsledok Pruského zaujímať nemusí. Ak by však prehrala resp. prehrala po nájazdoch a Pruské by so Žilinou naplno bodovalo, skončí Pruské 6te a Kometa 7dma. Je to pre to, že lepšie vzájomné zápasy majú Pruštiaci, doma síce prehrali 2:3 no vo Vrútkach vyhrali 6:4.

O poslednej priečke zaisťujúcej play off ešte takisto nie je rozhodnuté. Profis má 24 bodov a zápas v Martine, Žilina 21 a duel v Pruskom. Ak získajú „žraloci“ v Martine čo len bod, play off pre Žilinu je pasé. Ak však žraloci prehrajú a žirafy zvíťazia v riadnom hracom čase v Pruskom, poputujú do play off Žirafy, nakoľko majú lepšie vzájomné zápasy 0:3 a 3:5.

O konečné 10. a 11. miesto si to rozdajú Liptáci s Považskou, Liptáci hrajú doma, majú 19 bodov, Považská 17 bodov, takže Mikulášu bude stačiť remíza po riadnom hracom čase.

Na 12. mieste figuruje takmer celú sezónu Žiar a tá mu ostane aj po poslednom kole


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.