Zaslúžené víťazstvo Pizza Boys

Zaslúžené víťazstvo Pizza Boys

Ostatný víkend sa zrodili v 6. DFŽL viaceré prekvapivé a nečakané výsledky. Jedným z nich je aj vysoká výhra pred 22. kolom posledného celku Pizza Boys nad tímom Recreativo "B", ktoré obýva stredné priečky v tabuľke.

Pizza Boys už v sobotu proti Bánovej "B"  podali sympatický výkon, súpera herne vyrovnali a nebyť niekoľkých "subjektívnych" verdiktov rozhodcu č.1, pomýšľali by aj na bodový zisk...

V nedeľu však papierový outsider zápasu dokázal dobrý výkon zo soboty nielen zopakovať, ale podať ešte lepší. Zápas proti oslabenému domácemu Recreativu "B" sa začal opatrne, hralo sa prevažne v strede ihriska, no väčšiu ofenzívnu aktivitu preukazovali hostia. Dva samostatné nájazdy na brankára Kováča nepremenili najprv Mravec, ktorý napálil loptu brankárovi len do nôh a Sňahničan, ktorý nezakončil presne. Nasledovalo niekoľko ďalších nepresných streleckých pokusov, no v 15. minúte zápasu otvoril skóre zápasu kapitán hostí Paráč, keď zúžitkoval výbornú Mravcovu prihrávku. Domáci sa ku koncovke prakticky nedostávali, naopak ďalšie výborné šance zahodili Mravec, Sňahničan a Greňo. Posledný menovaný však v 23. minúte zložil reparát, keď si spracoval pas opäť od Mravca a delovkou prestrelil brankára domácich. Keď už vyzeralo, že skóre sa do konca 1. polčasu nezmení, brankár Recreativa vybehol z bránky s loptou až do stredu ihriska, kde o ňu následne prišiel a číhajúci Mičian ho preloboval a sekundu pred zaznením sirény upravil polčasové skóre na 0:3 z pohľadu domácich.

Druhý polčas začal opäť opatrnejšie, hostia sa stiahli viac do obrany so snahou ubrániť priaznivý výsledok. Vyplynula z toho však väčšia ofenzívna aktivita domácich, ktorý čoraz častejšie zamestnávali vynikajúco chytajúceho brankára Pizza Boys - Tomáša Neslušana, ktorý mal v nedeľu naozaj svoj deň a zlikvidoval aj stopercentné šance Recreativa. Pizza Boys však opäť udreli v 37. minúte, opäť akcia po osi Mravec - Paráč, keď druhý menovaný zakončil presne - 0:4. Už o minútu sa situácia zopakovala, výborne hrajúci Mravec opäť našiel pred bránou Paráča, ktorý zavŕšil svoj hetrik v zápase - 0:5. Hostia boli v tejto fáze zápasu na ihrisku dominantní a domácich takmer k ničomu nepustili. 6. gól pridali v 44. minúte, Marfiak potiahol loptu z obrany, poslal presný pas na Hroša, ktorý po predchádzajúcich dvoch "luftoch" pred bránou tentokrát nezaváhal. V 48. minúte si Mravec s Paráčom vymenili úlohy, teraz bol v roli nahrávača druhý menovaný a Mravec zvýšil vedenie svojho tímu na 0:7. Do konca zápasu ostávali dve minúty, hostia už oslavovali druhú výhru v sezóne, no nedali si preto opäť pozor na "zadné vrátka" a nepomohli svojmu gólmanovi Neslušanovi udržať si čisté konto. V tej istej, 48. minúte sa utrhla hosťujúcej obrane dvojica Peter Funtík - Marek Meliš a po samostatnom nájazde Meliš vsietil prvý gól svojho tímu - 1:7. Z ich ďalšej akcie hneď z rozohrávania vyplynul faul hostí. Loptu si na štandardku postavil kapitán Recreativa Peter Funtík, rýchlo nahral Hupkovi pred bránu, ktorého hostia neustrážili a tak vstietil 15 sekúnd pred koncom zápasu gól na konečných 2:7.

Zápas sa hral v slušnom tempe, bez kariet v duchu fair-play, k dobrej úrovni zápasu prispeli okrem aktérov výbornými a presnými výkonmi aj rozhodcovia stretnutia - páni Ďurina a Oravec st.

Pizza Boys si tak zaknihovali druhé víťazstvo v sezóne a preskočili v tabuľke AC Mailand, s ktorými sa stretnú v "derby zápase" práve v najbližšom kole.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.