Extraliga: štartujú boje o finále.

Extraliga: štartujú boje o finále.

 

Až v poslednom možnom, v piatom zápase, sa rozhodlo v dvoch štvrťfinálových sériách. Martinčania (4.) podľahli úradujúcemu majstrovi LG TPS Bratislava (5.) na domácom ihrisku v repríze ostatného finále 1:4 a celkovo 2:3 (séria TU). Nemenej dramatický bol aj boj v Bratislave. Rozuzlenie päťzápasovej zápletky Ružinova (3.) s Vrútkami (6.) vyznelo po víťazstve 4:2 pre domácich, a tým tak doplnili kvarteto semifinalistov (séria TU). Pri hernom systéme najlepšie postavené družstvo proti najhoršie postavenému po základnej časti, sa v boji o finále stretnú Nitra (1.) – LG Bratislava (5.) a Skalica (2.) – Ružinov (3.).

Nitra (1.) – LG Bratislava (5.), 1. a 2. zápas – 16.-17.4.2011

Doterajšie vzájomné zápasy v prebiehajúcej sezóne: TU.

Zrejme najpikantnejšia dvojica tejto sezóny. Úvodné meranie síl v Nitre dopadlo lepšie pre domácich, aj keď treba pripomenúť, že úradujúci majster z Bratislavy mal herne veľmi slabú jeseň. Odveta v hlavnom meste priniesla nielen super športový zážitok ale aj hromadnú bitku fanúšikov. Dianie na ihrisku však dopadlo lepšie pre Rytierov a tak majú Bratislavčania so semifinálovým súperom nulovú úspešnosť. Okrem rivality na športovom aj diplomatickom poli je tu aj prestup „exDoprastaváka“ a zároveň hokejbalistu roka Branislava Throna práve pod Zobor. Vo veľmi náročnej sérii to budú mať zložité nielen oba kolektívy, ale zrejme aj rozhodcovské dvojice, ktoré sa asi zapotia. LG sa pre postup natrápilo so spomínaným Martinom, Nitre dala Žilina pocítiť, že to v play-off nebude mať také jednoduché (séria TU).

Skalica (2.) – Ružinov BA (5.), 1. a 2. zápas – 16.-17.4.2011

Doterajšie vzájomné zápasy v prebiehajúcej sezóne: TU.

Druhá semifinálová dvojica je úplne opačná ako v prípade Nitry a LG. Oba kolektívy sa venujú predovšetkým hokejbalu a patria k technickejším účastníkom extraligy. Záhoráci sú príjemným prekvapením, keď sa po minuloročnom 8. mieste vypracovali na súčasnú druhú priečku v základnej časti, pričom v poslednom kole porazili aj Nitru. Na domácom ihrisku stratili iba bod proti Izoglobalu MT (3:2 sn) a prekvapujúco všetky po prehre s Profisom Sharks BA (2:3). Paradoxne najväčší debakel utrpeli práve na Ružinove 8:2, hneď v úvodnom kole. Naproti tomu je Ružinov najskúsenejším a najúspešnejším slovenským družstvom. Iba jedenkrát v dvadsaťročnej histórii extraligy odišli bez medaile a najviac sa im páčili tie so zlatým leskom pre najlepších. Bratislavčania však majú v nohách ťažké štvrťfinále proti agilným Vrútkam (TU). Skalica to mala proti Pruskému o kúsoček jednoduchšie (TU).

Semifinále sa hrá na tri víťazné stretnutia, v prípade nerozhodného stavu po riadnom hracom čase prichádza 10 minútové predĺženie a po ňom päť samostatných nájazdov.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.