Výhra v lige, tesná prehra v pohári

Výhra v lige, tesná prehra v pohári

Cez víkend 16. - 17. apríla malo družstvo Pizza Boys odohrať dva zápasy. V sobotu dôležitý ligový "derby" zápas proti AC Mailand, v ktorom sa priamo rozhodovalo, kto bude v 6. lige na poslednom mieste, a v nedeľu pohárový proti Los Culés.

Sobotňajší zápas sa začal svižne, už v 56. sekunde zápasu otvoril skóre Mravec za hosťujúcich Pizza Boys, aby v 6. minúte odpovedal kapitán domáceho celku AC Mailand, Vlado Taraba - 1:1. O dve minúty sa skóre otočilo v prospech domácich, druhý gól pridal ich najlepší strelec Patrik Honko. Oba celky si nedarovali na ihrisku ani meter štvorcový priestoru, no v 15. minúte sa k strele dostal Greňo za Pizza Boys a skóre bolo opäť vyrovnané - 2:2. Hostia zabrali, vedomí si skutočnosti, že na obhajobu 13. priečky v tabuľke potrebujú vyhrať, prípadne remízovať. Bližšie k naplneniu cieľa ich posunul v 25. minúte Mičian, keď dal domácim gól do šatne - 2:3. 

V druhom polčase Pizza Boys pokračovali v tlaku a dobrom výkone, v 30. minúte kapitán Paráč pretlačil so šťastím loptu za brankára Janíčka a zvýšil vedenie svojho tímu už na 2:4. Mailand dokázal odpovedať o tri minúty na to, tretí, kontaktný gól svojho tímu pridal Michal Melo. Hostia šli však za svojim cieľom dôraznejšie a svojmu rivalovi nechávali s pribúdajúcim časom na ihrisku stále menej miesta, naviac domáci kopili v rozohrávke veľa nepresností. V 43. minúte zvýšil vedenie pre Pizza Boys opäť Mičian a v 45. minúte upravil skóre na 3:6 Michal Mravec. Zápas sa končil, hostia sa už radovali z cenného víťazstva, no pozabudli opäť pri tom, že zápas sa hrá do poslednej sekundy, čo využil domáci kapitán Taraba a 18 sekúnd pred záverečným hvizdom rozhodcu skorigoval skóre na konečných 4:6, čo už však nič nezmenilo na tom, že Pizza Boys sa týmto výsledkom udržali na predposlednej priečke v tabuľke a mohli sa po dobrom výkone tešiť zo zaslúženého víťazstva. Hanbiť sa však nemusia ani hráči AC Mailand, ktorí odovzdali na ihrisku tiež svoje maximum a k dobrej úrovni zápasu prispeli aj rozhodcovia stretnutia Matula a Wojčík. Mrzí len zranenie hráča Pizza Boys - Michala Mravca, ktorý dohral stretnutie so zranenou rukou, ktorú mu v tvrdom súboji zranil brankár domácich Janíček, tento zákrok však ostal nepotrestaný...

 

V nedeľu mali Pizza Boys na programe duel v pohári, proti nim sa postavil súper z 5. ligy - Los Culés. Pizza Boys opäť v roli hosťujúceho celku začali, povzbudení výhrou v lige, opäť aktívnejšie, už v 2. minúte prihral Kvaššay do behu Paráčovi, ktorý svoje sólo premenil na gól - 0:1. Po tomto momente sa hra viac vyrovnala, hralo sa viac v strede ihriska, viacero nepresných streleckých pokusov zaznamenal časomerač na oboch stranách. V 12. minúte však opäť kapitán hostí Paráč dôsledným pressingom prinútil chybovať obrancu domácich, odobral mu loptu a spolu s Kvaššayom sa rútili vo dvojici na domáceho brankára Matejka. Kapitán Pizza Boys sa neulakomil na strelu, prihral pred bránku spoluhráčovi Kvaššayovi, ktorý z prvej v páde poslal loptu do siete - 0:2. Už o dve minúty sa však presadili strelecky aj domáci, strelu z diaľky vyslal na hosťujúcu bránu Paučin, ktorá preletela všetko, čo jej stálo v ceste a zastavila ju až sieť bránky. O vedenie prišli hostia v 19. minúte, kedy zaváhali v obrane a nechali vystreliť Fajčíka - 2:2. Týmto pomerom sa skončil prvý polčas.

Do druhého dejstva vstúpili síce herne lepšie domáci, no do gólových štatistík sa zapísal hráč hostí Ján Hroš, čím priklonil misky váh opäť na stranu Pizza Boys - 2:3. Dlho sa však netešil, pretože v 33. minúte to bol opäť Paučin, čo sa príčinil o vyrovnanie skóre. V ďalších minútach gól dlho nepadol, no domáci znervózneli a zbytočnými faulami a provokáciami vyhrotili dianie na ihrisku, čo nezachytili ani rozhodcovia stretnutia a veľa evidentných faulov domácim prepáčili. Domáci taktiež dostali výhodu pokutového kopu, ktorý však spoľahlivý brankár Pizza Boys Tomáš Neslušan výborným zákrokom zlikvidoval. Keď už vyzeralo, že body sa budú deliť, rozhodol o osude stretnutia v 47. minúte hráč domácich Bohdal, ktorý pridal gól na 4:3 a hostia napriek tomu, že v závere zápasu vyvinuli na súpera veľký tlak a uzamkli ho pred vlastnou bránou, nedokázali už prekonať brankára Matejka a tak všetky 3 body za výhru putujú do tábora Los Culés. Pre Pizza Boys je to rozhodne strata bodov, pretože za predvedený výkon v tomto zápase si zaslúžili bodovať.   


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.