WCH 2011: Portugalci chcú medailu.

WCH 2011: Portugalci chcú medailu.

“Ambície portugalskej reprezentácie sú veľke a spravia všetko preto , aby sa tento rok mohli tešiť z medaily.”

 

Portugalsko je mladá hokejbalová krajina, v ktorej záujem o tento šport z roka na rok rastie. Pravú hokejbalovú atmosféru prvý krát Portugalci okúsili v roku 2005 na majstrovstvách sveta v USA a na nováčika podali skvelý výkon v podobe  4. miesta. Portugalská snaha o dosiahnutie ešte lepšieho výsledku pokračovala aj na posledných majstrovstvách sveta v Plzni, kde skončili len na 6. mieste, ale ich chuť po víťazstve a ambície v podobe majstrovského titulu sa nemenia ani tento rok.

 “Naše ambície sú veľké. Počas majstrovstiev sveta sme vždy dokázali konkurovať tým najlepším, ale nikdy sa nedostavil výsledok, ktorý sme si zaslúžili. Tento rok spravíme všetko preto, aby sme sa mohli tešiť z medaily“ povedal Carlos Ferreira, člen portugalskej výpravy.

Tomu je prispôsobená aj samotná príprava reprezentácie. V pláne majú odohrať priateľské zápasy s niektorými reprezentačnými mužstvami iných krajín a tiež s najlepšími klubmi kanadskej ligy. Podľa Carlosa Ferreira musia chlapci ešte viac popracovať  na kondícii vzhľadom na väčšie rozmery ihriska, na ktoré nie sú počas sezóny zvyknutí. Ale aj napriek tomu verí, že tento „hendikep“ ich neodradí dosiahnuť svoj cieľ.

Do majstrovstiev sveta v hokejbale  ostáva už len niekoľko týždňov a  Portugalci sa do Bratislavy veľmi tešia. Sú presvedčení, že pôjde o jedno  z najlepšie pripravených podajatí a veria, že aj zo Slovenska budú odchádzať s nezabudnuteľnými zážitkami, tak ako to bolo v roku 2009 v Plzni.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.