SHbE – Žilina: v sobotu na susedské derby seniorov aj U19.

SHbE – Žilina: v sobotu na susedské derby seniorov aj U19.

Až v 6. kole Slovenskej hokejbalovej extraligy U19 sa mladé žirafky predstavia premiérovo pred domácim publikom. Ich starší kluboví kolegovia majú podobný „deficit“. Iba druhé, z doterajších piatich súbojov, absolvujú na Závaží. Aj keď už medzi susedmi nepanuje až nevraživá rivalita, určite nebude duelom chýbať patričný náboj a nasadenie. Pre mlaď boli zápasy proti Medokýšu vždy dôležité z pohľadu konečného umiestnenia na medailových pozíciách. Seniori majú úplne iné problémy. Ako jediný v ligovom pelotóne ešte nezískali ani bod a už sa konečne potrebujú „chytiť“.


U19

V ostatnej sezóne sa súperi rozišli „zmierlivo“. Obaja bodovali na domácom ihrisku, vzájomné zápasy TU: Martinčania sú na tom však lepšie z pohľadu konečného umiestnenia, keď pravidelne získavajú medaile. Tesné to na vrchných priečkach bude aj tento rok. Pri pohľade na aktuálnu tabuľku je možné zápas označiť ako súboj o vedenie. Martinčania aj Žilinčania vyťažili z dvoch zápasov maximum. Sobotný výsledok môže veľa napovedať do ďalšieho diania. Žirafky by mali byť kompletné, chýbať bude pravdepodobne iba Kubala (choroba). Úvodný hvizd je naplánovaný na 11.00 hod., dejiskom ihrisko na Solinkách – Gaštanová ulica.

Sobota 1.10.11, 6. kolo – 11.00 hod.

Žirafa ŽA U19 - Medokýš A U19


Seniori

„Dospelé“ žirafy majú úplne iné problémy. Na takto katastrofálny vstup do sezóny nepamätajú už roky. Paradoxne, výsledky nezodpovedajú tréningovému procesu. Ťažký herný záklon sa nepodarilo zmeniť ani v jednom z doterajších piatich vystúpení. Posledné miesto a nulový bodový zisk hovoria za všetko. V ostatnom kole v Pruskom už nastal v hernom prejave pozitívny posun, ale stále je za očakávaním. Neprebudená je najmä útočná časť kádra. Iba 8 strelených gólov je veľmi zlou vizitkou a pri všetkých bol introvert Lajčiak. Práve najproduktívnejší hráč bude proti Martinu chýbať. Čiastočne by ho mohol nahradiť dlháň Petný, pre ktorého to bude prvý štart v extraligovom drese. Ofenzíve by mohol napomôcť aj návrat Slováka. Jeho prítomnosť by mohla prospieť najmä Dubovcovi M. Naopak, Martinčanom sa s omladeným kádrom celkom darí. Časy nepriateľstva medzi klubmi sú už preč. Tak, ako aj tradičný partner tímu z Turca – Izoglobal. Od soboty sú to už „vitamínoví imperialisti“. Derby je však derby a vždy sa bude na čo pozerať.

Žilinčania potrebujú nutne bodovať a vrátiť Martinu prehry z minulého ročníka – TU. Či sa jej to podarí sa príďte pozrieť o 13.00 hod. – ihrisko na Závaží. Opäť bude možnosť sledovať dianie aj „naživo“ prostredníctvom textového prenosu.

Sobota 1.10.11, 6. kolo – 13.00 hod.

Žirafa Žilina - Vitamins Martin


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.