Pápež to zabil

Pápež to zabil

7.Kolo Nitrianski Rytieri Nitra - Reebok Hockey Ružinov                 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) Góly: Danko (Šurek), Pápež (Huber)

Tresty: Cvik 2, Pápež, Šurek

Vylúčenia: 3-4 

Zostava: Butowski – Šurek, Račko, Blahút, Danko, Cvik, Kovalík – Rímsky, Polák, Pápež, Varga, Behúl, Huber, Šimora, Križan, Zelenák

 

Ružinov prakticky cestoval prvý krát von a to hneď na horúcu nitriansky pôdu. Nitra doma ešte nenašla do tohto kola premožiteľa a patrila jej prvá priečka tohto ročnej tabuľky. Domáci sa pustili do hostí pekne z ostra, ale z úvodného tlaku nič nevyťažili. Hralo sa na oboch stranách, ale domáci mali určite väčšiu územnú prevahu. V 6´ prehnal svoju aktivitu domáci Matan a putoval na trestnú lavicu za hrubosť. Ružinov pálil, ale Haviar držal svoje mužstvo. V 12´ sa ocitol na trestnej lavici znovu domáci hráč – Thegel, vysoká hokejka. Ružinov udrel prvý krát. Šurek posunul na stranu Dankovi, ten síce mal pred sebou obrancu, ale jeho strela preletela po pri jeho nohe a ponad plece brankára Haviara. Po prvej časti trochu prekvapivo viedli hostia. Druhú časť začali domáci náporom, ale narážali len na obranu hostí alebo brankára Butowského, ktorý pôsobil pokojným dojmom. V 4´ dal svoju hokejku Pápež vyššie ako je povolené a putoval na trestnú lavicu. Thron nahodil loptu na zadný mantinel, tá sa odrazila k bránkovej čiare a z relatívne ostrého uhlu po strele Eckera skončila v bráne. To však postrehli len hráči Nitry a aj rozhodcovia skôr reagovali na ich tešenie. Každopádne bolo vyrovnané a začínalo sa od znova. Ružinov viac krát zavrel súpera a pri zavretí útočného pásma prehnal svoju aktivitu Cvik v 7´, avšak Nitra jeho počin nepotrestala. Butowski sa vytiahol dvomi peknými rýchlymi zákrokmi. V 11´ sa previnil ďalší obranca Šurek, ale Ružinov odolal domácim. V 13´ Ružinov udrel po druhý raz. Huber sa presadil cez súperovho obrancu za bránou a naservíroval loptu medzi kruhy Pápežovi, ktorý ju švihom z prvej upratal pomedzi nohy brankára Haviara. Pre robustného Pápeža to bol prvý gól v tomto ročníku a pre Hubera pre zmenu prvá asistencia. Tretina skončila najtesnejším rozdielom a okolo 150 divákov sa mohlo tešiť na záverečné dejstvo. To začali lepšie hostia a vynútili si presilovú hru – Matan, podrazenie. Ružinov však recept na domácu štvoricu nenašiel. Hra mala spád a k videniu bolo množstvo osobných súbojov. V 10´ Butowski perfektne kryl strelu z dialky a následne rybičkou chytil aj odrazenú loptu z tej istej strely. V 12´ sa ukázala ešte šanca na vyrovnanie, keď putoval na trestnú lavicu Cvik za vysokú hokejku. Ružinov však aj toto oslabenie prežil a v posledných minútach kontroloval hru, keď nepustil domácich ani do hry bez brankára. Ružinov teda ako prvý ukoristil tri body a po veľmi dlhej dobe sa ocitol na čele ligového pelotónu.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.