SHbE Kežmarok: ďalšia osmička v sieti súpera.

SHbE Kežmarok: ďalšia osmička v sieti súpera.

Kežmarskí fanúšikovia MŠK Kežmarok sa mohli 5. novembra 2011 opäť potešiť z ôsmich gólov v sieti súpera. Aj keď to tentoraz nebolo na nulu, ako v poslednom zápase s L. Mikulášom, bol to opäť jeden z nezabudnuteľných a výnimočných zápasov. Veď ešte sa nestalo v histórii, aby z ôsmich gólov sme strelili polovicu v oslabení! Pritom Pruské boli tabuľkovým susedom Kežmarku.

No nebolo to v zápase také jednoduché, ako hovorí konečný výsledok. Dokonca sa zdalo, že vlastnou nedisciplinovanosťou tento zápas nedotiahneme do víťazného konca. Nakoniec po korektúrach v zostave sa zápas skončil pre Kežmarok až prekvapujúco vysokým víťazstvom.

Úvodnú tretinu začali lepšie hostia. Nahrali im dve zlepené presilovky, hneď v úvode stretnutia, v ktorých poriadne vyprášili Pristašove betóny. Domáci mali v týchto chvíľach aj šťastie, keď v Škultéty z pravej strany trafil v 7. minúte ľavú tyčku kežmarskej brány. Hostia hrali v pohode a vypracovali si aj zopár tutoviek. Asi najväčšiu z nich zahodil Bakoš, keď v 8. minúte netrafil odkrytú bránu. Po tlaku hostí prišlo zbytočné hákovanie hosťujúceho Kyselicu a presilovku využili domáci na strelenie úvodného gólu. Spomedzi kruhov sa strelecky presadil Svitana, 1:0. Potom už do konca tretiny sa obe mužstvá pozorne strážili, takže stovka divákov videla iba niekoľko streleckých pokusov zo stredných vzdialeností.
Do druhej tretiny vstúpili lepšie domáci Kežmarčania. Zrýchleným pohybom a častou streľbou  dostávali hostí pod tlak, z čoho pramenili fauly hostí. No ani tri presilovky nestačili Kežmarčanom na strelenie gólu, aj keď v nich hrali kombinačne veľmi dobre. Jediným úspešným výstupom z presiloviek bola nastrelená pravá tyčka domácim Svitanom. Brankár Moško tak držal Pruské nad vodou. Paradoxne gól inkasoval až v oslabení, keď najskôr zlikvidoval samostatný nájazd Jankuru, no o pár sekúnd, v 27. minúte, sa v oslabení po druhýkrát v zápase presadil Svitana, 2:0. Do konca tretiny sme zaregistrovali ďalšie nebezpečné strelecké pokusy domácich, ktorí v tejto tretine prestrieľali hostí 18:5, no strelili iba jeden gól. No bývajú aj také tretiny, keď má mužstvo stálu prevahu, no nedarí sa ju pretaviť do gólového efektu. Veľkou stratou pre domácich bude do budúcnosti absencia Liptáka, ktorý si v tejto tretine obnovil zranenie ramena a bude, s najväčšou pravdepodobnosťou, mužstvu chýbať minimálne pol roka.
Pohodlné vedenie, strelecká prevaha a v pohode kontrolovaný zápas sa zmenil počas pár sekúnd pomaly na ďalšiu nočnú moru, ktorú sme tu zažili v zápase s Ružinovom, keď z jasného zápasu sme darovali súperovi víťazstvo. Odštartovali to dve zbytočné vylúčenia domáceho Šlachtiča, na začiatku tretiny. Súper totiž obidve presilovky využil, a tak v 35. minúte sa začínalo odznova. Po okamžitých zmenách v zostave domácich, sa pre Kežmarčanov, našťastie ujala už prvá zmena. Hostia po rýchlom vyrovnaní podcenili útočnú silu domácich, nedostatočne bránili a za svojou bránou nechali, po prihrávke Jakubča, s loptičkou manévrovať Oravca, ktorý s ňou prešiel až pred bránu Mošku a strelou po zemi rozjasal domácich fanúšikov, 3:2. Ubehlo iba 11 sekúnd a bolo 4:2. To navlas rovnakým spôsobom obtočením sa okolo brány hostí i streleckým zakončením skopíroval Oravca benjamín v zostave domácich Michal Knapik, pre ktorého to bol premiérový gól v extralige seniorov. Hostí tieto dva góly úplne rozložili. O minútu a pol nato viedol Kežmarok o tri góly, zásluhou Teplického. Spolu so Svitanom si rozobrali hosťujúcu obranu a už bolo 5:2. Hostia na vývoj zápasu reagovali výmenou brankárov. Mošku vystriedal Šišovský. Zápas sa začal kúskovať a pribúdalo tvrdších stretov. V 38. minúte boli na oboch stranách vylúčení dvaja hráči. Niektorí domáci hráči, asi si vedomí, trojgólového náskoku začali hrať vlažne a začali tvrdé strety neprimerane oplácať. Do tejto kategórie môžeme zaradiť aj zbytočnú hrubosť domáceho Gallyho, ktorý dostal trest päť minút plus do konca zápasu. Hosťom sa tak naskytla možnosť z ničoho nič sa vrátiť do zápasu, pretože hrali päť minút presilovku. No psychika hostí už bola naštrbená a namiesto toho, aby zápas zdramatizovali, inkasovali, po brejkoch, jeden gól za druhým. Najskôr sa v 39. minúte po prihrávke Majera presadil Karol Jankura, 6:2. Ešte v tej istej minúte samostatnou akciou zvyšoval Teplický na 7:2 a v 42. minúte, v závere päťminútového oslabenia Oravec na 8:2. Čo bola definitívna bodka za týmto zápasom.

Naozaj nečakané zvraty v tretej tretine boli šokujúcim divadlom pre všetkých a určite sa zápas zapíše ako memento pre všetkých domácich hráčov a fanúšikov. Veď z jasného zápasu urobiť drámu, horko-ťažko potom ujsť hrobárovi z lopaty, aby opäť svojou nedisciplinovanosťou dostať súpera na koňa, by malo byť vysokou školou pre každého domáceho hráča. Zdá sa, že ešte chýba kežmarskému mužstvu vyspelosť odohrať sériu zápasov v plnej koncentrácii až do konca každého zápasu. Veď ako si vysvetliť také zvraty, dokonca v jednej tretine, spôsobené svojimi vlastnými chybami.

MŠK Kežmarok – ŠK 98 Pruské 8:2 (1:0, 1:0, 6:2)
Góly:
12.40 Svitana (Oravec) v presilovke, 26.33 Svitana (Gally, Kromka) v oslabení, 35.10 Oravec (Jakubčo), 35.21 Knapik (K. Jankura), 36.07 Teplický (Svitana), 38.27 K. Jankura (Majer) v oslabení, 38.52 Teplický v oslabení, 41.49 Oravec (Jakubčo, Majer) v oslabení – 32.00 Kyselica z presilovky, 34.24 Škultéty z presilovky
Vylúčení: 8:7, z toho Gally (KK) 5+DKZ, Chotár (Pruské) na 10 min. Presilovky: 1:2. Oslabenia: 4:0. Strely: 38:22. Diváci: 100. Rozhodcovia: Kováčik, Trpiš

Zostava Kežmarok: Pristaš – Majer, Šlachtič, Smejsík, Mikša, Kromka, Dejneka - K. Jankura, Jakubčo, Svitana, Teplický, Jasovský, Lipták, Oravec, Gally, Knapik
Zostava Pruské: Moško (od 36.07 Šišovský) - Chotár, Gregorík, Kyselica, Doskočil, Minarech, Minárik, Huňa, Kučera, M. Buday, Kolman, Škultéty, Bakoš, Bielik


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.