DFŽL Žilina sr. VI.: viac šťastia mali Mlátičky.

DFŽL Žilina sr. VI.: viac šťastia mali Mlátičky.

V 5. kole na seba narazili celky Mlátičky a Pizza Boys, ktoré sa pred vzájomným zápasom nachádzali v tabuľke pri sebe, domáce Mlátičky na 9. priečke a ich súper Pizza Boys rozdielom skóre o priečku nižšie.

V samotnom zápase nebolo však po celých 50 minút jasné, kto sa bude tešiť z víťazstva, hra bola vyrovnaná, no napokon vyhralo šťastnejšie mužstvo.

Do zápasu vstúpili lepšie hostia, ktorí aktívnou hrou a vysokým presingom nútili domácich obrancov k chybám a brankár Sedliaček mal od samého začiatku plné ruky práce. Strely postupne Mravca, Paráča, Hroša a V. Tarabu však skončili buď na brvne, alebo ich domáci brankár zlikvidoval. Zákonite tak prišiel trest, na opačnej strane sa cez otvorenú obranu hostí presadil Záborský a bolo 1:0. Po tomto góle sa obraz hry nezmenil, hosta naďalej dobíjali bránku Mlátičiek, ich gólman Sedliaček si však "dobre postavil žrde", pretože aj ďalšie pokusy hostí skončili na konštrukcii domácej brány. A tak zahrmelo aj po druhýkrát na opačnej strane a Mlátičky viedli už 2:0. V 21. minúte dokázali domáci vsietiť ešte tretí gól a tak napriek tomu, že celý prvý polčas mali územnú prevahu hostia, ktorí mali zároveň aj viac striel na bránu, sa prvý polčas skončil jednoznačným výsledkom 3:0.

Cez polčas Pizza Boys zmobilizovali svoje sily a už 3 minúty po zmene strán znížil V. Taraba po Bielikovej prihrávke na 3:1. Už o minútu sa stav menil opäť, keď bratskú spoluprácu Petra a Vladimíra Tarabovcov zakončil gólom druhý menovaný. V 31. minúte už bolo vyrovnané, keď Mravcov pas pretavil v gól kapitán hostí Paráč - 3:3. Po tomto momente sa hra vyrovnala, tempo bolo doslova hektické a súperi si nedarovali ani jednu loptu. Stav sa opäť menil v 39. minúte, keď po Bielikovom faule zahrával domáci hráč Ilovský priamy kop, lopta sa dostala k Záborskému, ktorý prestrelil brankára Tomáša Neslušana. Dlho sa však netešil, už o polminútu zariadil opäť vyrovnaný stav Paráč, no ešte v tej istej minúte naklonil misky váh znova na domácu stranu Michal Papuča - 5:4. Následne na to, v 42. minúte prišla chvíľa rozhodcu Botku, ktorý znova raz ukázal svoj "veľký cit" pre nepresné a účelové rozhodnutia. Pravdepodobne chcel rozhodnúť o osude stretnutia už skôr, lebo v čase 3 minúty pred koncom zápasu, keď mali hostia v druhom polčase 5 faulov na konte, odpískal proti nim hru rukou, ktorú videl naozaj asi len on, nasledoval z toho pokutový kop, ktorý bezpečne premenil M. Papuča - 6:4. Pizza Boys dokázali na túto situáciu ešte zareagovať, na ihrisko poslali bratskú dvojicu Tarabovcov, ktorí tentokrát v opačnom garde znížili na 6:5, keď Vladimír prihrával a Peter zakončoval. V poslednej minúte zápasu sa hostia ešte enormne snažili aspoň o vyrovnanie, súpera zatlačili pred svoju bránu, k strele sa dostal i brankár T. Neslušan, no i jeho ďalekonosný projektil skončil na spojnici brány, rovnako nepochodil ani Bielik, ktorý nedokázal pár sekúnd pred koncom zápasu dotlačiť Kurejovu prihrávku priamo popred bránu do siete.

Z tesného víťazstva sa tak tešili Mlátičky, ktorí mali v zápase šťastenu na svojej strane, naopak hostia si ju svojimi zahodenými príležitosťami urazili a preto nezvíťazili. Na škodu dobrého zápasu tak ostáva len výkon R2, ktorý zápas inak zvládol s prehľadom, no dôležité a sporné momenty rozhoduje vždy veľmi "svojsky"... Nie len v tomto zápase a nielen proti tímu Pizza Boys... Na škodu futsalu...


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (2)

qendal napísal:

Včerajší zápas MLÁTIČKY - Pizza boys bol pre mňa samotného veľmi kvalitným a vyrovnaným zápasom!!! Teší ma že sa MLÁTIČKY konečne zobudili po troch prehratých zápasoch a že Futsalový klub: Pizza boys nás aj niečo nové naučil čo sa futsalu týka. Futsalovému klubu: Pizza boys prajem veľa šťastia a teším sa na odvetu ako aj na chutnú pizzu:-)) MLÁTIČKY DO TOHO, NEBOJTE SA NIKOHO!!!!!

Pridané: 13.11.11 13:53.
Heno18 napísal:

Ďakujeme! ;-) Zápas to bol po futsalovej stránke naozaj dobrý a vyrovnaný! Taktiež sa tešíme na odvetu, ako aj na tú snáď črtajúcu sa spoluprácu! ;-)

Pridané: 14.11.11 18:43.
Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.