SHbE Žilina: proti Profisu naplno, ale pokazený záver.

SHbE Žilina: proti Profisu naplno, ale pokazený záver.

Žirafy absolvovali v sobotu 12.11.11 posledný zápas prvej polovice základnej časti. Proti Profisu naplnili papierové predpoklady ale dojem zo stretnutia pokazili tesne pred záverečnou sirénou.

Úvodné dejstvo malo zo strany domácich rozpačitý začiatok. Žirafy ako by sa iba hľadali a veľmi pozvoľna sa dostávala do tempa. Aj napriek tomu sa však dostali do vedenia v 8. minúte po góle Kosu, 1:0. Toto manko ale súper zmazal na začiatku prostrednej tretiny, 1:1. Žilinčania však odpovedali tým najlepším spôsobom a o necelú minútku opäť viedli, 2:1. Trošku kuriózne, chrbtom k bránke, po tečovanej bratovej „strele“ skóroval Dubovec A.. Od tohto momentu bolo na ihrisku už iba jedno mužstvo. V priebehu nasledujúcich deväť minút sa stav ma tabuli menil až trikrát a domáci sa dostali do veľmi pohodlného vedenia 5:1. Predovšetkým dve presilovkové akcie na jeden dotyk boli oku lahodiace. Avšak v záverečnej štvrťhodinke došlo k nepochopiteľnému uspokojeniu. Namiesto zvýšenia náskoku, bolo k tomu viacero príležitostí, žirafy začali hrať až príliš ľahkovážne a bez nasadenia. Hanbou boli posledné minútky, keď žltozelení inkasovali najskôr v početnej výhode a potom ešte aj po zlom vybehnutí brankára Škorvánka. Končených 5:3 tak nie úplne zodpovedá priebehu, avšak tri body sú dôležité a posúvajú žirafy opäť o krôčik bližšie k play-off. Nič to však nemení na to, že takéto situácie by nemali nastať, opäť sa potvrdilo, že sa hrá 45 minút.

Pohľad do aktuálnej tabuľky je znova trosku veselší. Žilina je už na 9. mieste, iba dva body od postupu do play-off. V sobotu ich čaká ďalšie domáce vystúpenie, tentoraz proti „bronzovému“ LG.

V detaile zápasu nájdete textový prenos aj 3x video.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.