SHbE seniorov: pohľad na 18. kolo.

SHbE seniorov: pohľad na 18. kolo.

Kolotoč Slovenskej hokejbalovej extraligy sa pre tento rok dokrútil. Jesennú časť uzavreli stretnutia 18. kola základnej časti. Posledná siréna zaznela v Bratislave, kde sa v mestskom derby predstavil nováčik Jokerit proti Profisu.

Profis, klasicky v málopočetnej zostave, chcel stretnutie odložiť ale k dohode nedošlo. Rozhodla prostredná tretina, v ktorej nováčik strelil tri góly a urobil tak rozhodujú krok za víťazstvom. Za zmienku stoja dva góly „domáceho“ exSkaličana Váleka a na strane „hostí“ hetrik Maiera. Profis tak bude zimovať na chvoste tabuľky, Jokerit ešte určite neskladá zbrane a stále poškuľuje po play-off.

Ďalšie „susedské“ derby sa hralo vo Vrútkach. Tie hostili neďaleký Martin. Domáca Kométa sa po vlažnom vstupe do sezóny naštartovala. Pred sobotou mala za sebou sériu šiestich víťazných zápasov a iba v jednom z nich nevyhrala v riadnom hracom čase. Ale derby nemáva favorita. Prvé meranie síl dopadlo lepšie pre Vrútky, keď u súpera rozhodli po nájazdoch Vitamins Martin - Vrútky 4:5 sn. Až nájazdy určili výsledok aj tentoraz, ale dôvod na väčšiu radosť mali Vitamins. Peťo Jurošek (brankár, Martin): Bolo to derby so všetkým čo k tomu patrí, so šarvátkami, napätím, zaujímavými zmenami, ...  . Domáci tlak od úvodu neprišiel v takej miere ako sme očakávali. Podarilo sa nám „prežiť“ oslabenie o jedného hráča počas štyroch minút. Naopak, potom sme po peknej akcii otvorili skóre. Vďaka Michnáčovi sme viedli už 0:2. Prišiel kontaktný gól Kométy a zanedlho aj vyrovnanie, začínalo sa odznova. V poslednej štvrťhodinke bola jasné, že kto sa trafí, tak vyhrá. Nám sa to „podarilo“ počas presilovky o dvoch hráčov, avšak po dlhej konzultácii rozhodcovskej dvojice, nakoniec regulárny gól nebol uznaný pre posunutú bránku. Predsa len sme ale išli do vedenia, opäť v početnej prevahe. To nebolo všetko. V hektickom závere hrali Vrútky dlho bez brankára. Nastrelili sme tyčku aj brvno na prázdnej bránke a už to vyzeralo, že zápas dovedieme do víťazného konca. 27 sekúnd pred sirénou sme vyhodili loptičku z pásma, dostal sa k nej domáci Čavajda a perfektnou strelou trafil pravý horný roh – 3:3. V nájazdoch nebolo úspešné kvarteto zakončovateľov ani na jednej strane. Ako piaty v poradí nasledoval Bielený, po blafáku skóroval, Čavajda ale nedal a Kométe sme vrátili „požičané“.

Žiline sa odohralo veľmi dôležité stretnutie. V pozícii hostí sa „ocitlo“ Pruské a pohľad do tabuľky napovedal, že o bodíky sa pobije desiaty s deviatym. Obaja aktéri by radi dostihli ôsmy „postupujúci“ L. Mikuláš a pre Žilinu sa to stalo realitou. Predchádzal tomu jeden z najlepších jesenných výkonov. Síce po prvom dejstve malo navrch Pruské 1:2, ale po prestávke nastúpili vymenené žirafy. Rýchlo vyrovnali na 2:2 a hrať sa len začínalo. Po polhodinke už na tabuli svietilo skóre 4:2 a z hráčov sršala chuť na jeho ďalšiu zmenu. Nabudeným Žilinčanom sa darili kombinácie, ktoré skončili viacerými oku lahodiacimi gólmi. Až tri z nich mali rovnakého autora – Dubovec Andrej. Hostia sa predovšetkým bránili, ale stále hrozili brejkmi. Avšak s jedenástimi hráčmi na striedačke a na veľkom ihrisku, to na viac ako dva gólové zápisy nestačilo.

Žiar v tradičnom podvečernom čase hostil LG. V odvete chcel určite odčiniť vysokú prehru z hlavného mesta, ale hlavne bodovať. Po slušnom vstupe do sezóny sa domáci postupne prepadávajú ligovým pelotónom. Aktuálna predposledná priečka určite neteší ale ani po stretnutí sa na tom nič nezmenilo. Naopak odstup na Jokerit už narástol na „hrozivých“ šesť bodov. Dopomohla k tomu slabá prvá tretina. Hostia sa ujali dvojgólového vedenia. Po kontaktnom góle domáci výrazne ožili, súpera už po zvyšok stretnutia tlačili avšak príležitosti zostali nevyužité. Na tesné výsledky sú v Žiari už „zvyknutí“. Na jeseň tam o gól prehrala Žilina, vyhrali Martin, Jokerit a naposledy aj LG.


SHbE seniori - 18. kolo, sobota a nedeľa 10. a 11.12.11

Žirafa Žilina - ŠK 98 Pruské 7:2

Vrútky - Vitamins Martin 3:4 sn

Žiar n. Hronom - LG Bratislava1:2

Jokerit BA - Sharks BA 4:3


Tabuľka po skončení jesennej časti:

1. HBK Nitrianski rytieri Nitra 16        15        0          0          1          83:24   45

2. Reebok Ružinov                16        11        2          3          0          70:31   40

3. LG TPS Bratislava             16        9         1          1          5          48:39   30

4. Imperial Vitamins Martin    15        7         3          1          4          54:33   28

5. HBK Kometa Vrútky          16        6         3          3          4          60:52   27

6. MŠK Kežmarok                 15        7         1          0          7          57:44   23

7. DT Žirafa Pov. Bystrica     13        6         1          0          6          37:36   20

8. HBC Žirafa Žilina               16        5         1          2          8          44:57   19

9. MHBO Géci Lipt. Mikuláš  16        5         1          2          8          48:71   19

10. ŠK 98 Pruské                   17        5         0          3          9          44:73   18

11. Jokerit Petržalka              16        4         2          1          9          43:68   17

12. N-Sport Žiar n/Hronom    16        2         2          1        11          38:64   11

13. ŠK Profis 32 BA               16        2         1          1        12          30:64     9


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.