Pilsen Cup 2012: pohľad na zápasy reprezentačnej U20.

Pilsen Cup 2012: pohľad na zápasy reprezentačnej U20.

Slovenská hokejbalová reprezentácia U20 má za sebou úvodný prípravný zraz pred MS 2012 v Písku (jún). Počas prvého februárového víkendu (3. - 5.2.12) ho absolvovala v Plzni, kde sa konal tradičný Pilsen Cup s výborným obsadením. Nepricestovala síce reprezentácia Maďarska, ale turnaj si zachoval výbornú úroveň a nutná zmena vyžrebovania ho nejako zásadnejšie nepoznačila. Výber slovenských mladíkov, zložený iba z hokejbalistov extraligových tímov seniorov a U19, skončil na poslednom 5.mieste. Či je to sklamanie alebo nie, zodpovie o pár dní v samostatnom rozhovore tréner Peťo Jurošek. Zatiaľ tak jeho pohľad na jednotlivé zápasy. Paradoxne U20 vybojovala jediné víťazstvo a to proti majstrovskej Nitre, ktorá nakoniec získala zlato. Celý priebeh turnaja nájdete na oficiálnom webe.

Zápasy na turnaji

(Skupina, piatok 3.2.2012)

Slovensko U20 - Nitra  3:2sn  (1:1, 1:1)

Góly: 12:10 Hlaváč (Šibík), 23:49 Matúš (Hlaváč), rozh. sam. střílení Knapík - 10:58 Hrivnák (Mráz), 16:31 Titka.

Rozhodcovia: Touš, Michalidis. Vylúčenia 4:1. Presilovky 0:1. Oslabenia 0:0. Diváci: 75. Strely na bránku: 26:27.

Slovensko U20: Slávik (Krško) - Zluky, Matúš, Bukový, Mažari, Gáborík, Bors, Pružinský, Mišík - Šibík, Čavajda, Hlaváč - Borsík, Miške, Gucký - Cebo, Pelikán, Martančík - Knapík, Bielený, Hulín - Kukla.

Nitra: Petrík (Gažík) - Titka, Maxin, Haring, Tary, Káčer, Martiška, Javorčík, Ščasný - Ďurický, Thron, Beniač - Hrivnák, Madera, Mráz - Mach, Kučerka, Riegel - Ecker.

Na prvý zápas sme nastúpili prakticky z autobusu a chalanom ku cti slúži to, že sa museli popasovať so stresom pri fasovaní výstroja atď tesne pred začiatkom duelu, s ktorým sme ani v piatok nerátali. Výborne sme vykrývali hráčov majstra a ten hoci mal optickú prevahu iba ťažko hľadal cestu k našej bránke. Podarilo sa to až Hrivnákovi, ktorý zachytil nepresnú rozohrávku Borsa. Už o chvíľu na to sme vyrovnali po peknej akcií prvého útoku, keď Šibíkovu prihrávku zúžitkoval Hlaváč. V druhej časti šla Nitra opäť v jej úvode do vedenia po využití presilovky, no 6 minút pred koncom po výborne zvládnutom buly vyrovnal Matúš. V závere zápasu mal obrovskú šancu na 3tí gól Šibík, no Gažík ho vychytal. V nájazdoch sa dokázali presadiť Cebo i Knapík a pripísali sme si tak prekvapivé víťazstvo s majstom SR. V tomto zápase výborne zachytal Slávik.

(Skupina, sobota 4.2.2012)

Aegerten/Biel - Slovensko U20  4:1  (2:1, 2:0)

Góly: 1:30 Hanggi (Ramseier), 14:57 Ramseier, 18:17 Plzák (Hanggi), 23:13 Renfer (Rybon) - 13:09 Mišík (Čavajda, Knapík).

Rozhodcovia: Touš, Michalidis. Vylúčenia 1:1. Presilovky 0:0. Oslabenia 0:0. Diváci: 65. Strely na bránku: 20:10.

Aegerten/Biel: Ledermann - Hefti, Ehrismann, Ritter, Aegerther, Hofer, Ramseier, Bouduban, Kruček, Plzák, Ryboň, Eggen, Kunz, Von Guten, Renfer, Jutzi, Merz, Meyer, Zbinden, Hanggi, Haberli, Frei.

Slovensko U20: Krško - Zluky, Matúš, Bukový, Mažari, Gáborík, Bors, Pružinský, Mišík - Šibík, Čavajda, Hlaváč - Borsík, Miške, Gucký - Cebo, Pelikán, Martančík - Knapík, Bielený, Hulín - Kukla.

Prvá polovica tohto zápasu bola z našej strany kvalitná, hoci sme inkasovali ako prvý, dokázali sme 2 minúty pred koncom vyrovnať po peknej strele Mišíka. Bohužiaľ, 4 sekundy pred koncom inkasoval Krško gól takmer od súperovej modrej čiary a tento fakt sa výraznou mierou podieľal na ďalšom vývoji zápasu. Museli sme otvoriť hru a po ďalších 2 individuálnych chybách sme dobre hrajúcim Švajčiarom podľahli 1:4.

Slovensko U20 - Plzeň  3:5  (2:3, 1:2)

Góly: 7:25 Šibík (Čavajda), 7:40 Bielený (Gáborík), 23:01 Cebo (Kukla) - 2:38 Strejček (Lendl, O.Kejř), 8:35 J.Kejř (Edl), 14. Štulc (Komanec), 18:37 Slanec (Forejt, Komanec), 29:57 Zeman (Vágner, Beránek).

Rozhodcovia: Daněk, Horák. Vylúčenia 5:5. Presilovky 2:2. Oslabenia 0:0. Diváci: 70. Strely na bránku: 13:24.

Slovensko U20: Slávik (16.Krško) - Zluky, Matúš, Bukový, Mažari, Gáborík, Bors, Pružinský, Mišík - Šibík, Čavajda, Hlaváč - Borsík, Miške, Gucký - Cebo, Pelikán, Martančík - Knapík, Bielený, Hulín - Kukla.

Plzeň: Větrovský - Kadaně, Valenta, O.Kejř, Vágner, Slanec, Kavalír, Lendl, Krásný, Edl, Malík, Strejček, Liška, Zeman, Beránek, Forejt, Štulc, Komanec.

Tento zápas rozhodol o našom konečnom umiestnení, domáci hrajúci silový hokejbal sa dostali už v úvode do vedenia, no naši hráči v priebehu 15 sekúnd otočili stav po góloch Šibíka a Bieleného na 1:2 a hrali sme skutočne dobre. Bohužiaľ, toto vedenie netrvalo dlho a domáci v závere tretiny zápas v presilovkách dokázali stav otočiť. Druhý polčas sme začali tlakom, no domáci opäť ukázali svoje skúsenosti a po buly už viedli 2:4. 7 minút pred koncom zdramatizoval stretnutie po peknej individuálnej akcií Cebo, skúsili sme v závere aj power play, ktorú sme zahrali veľmi dobre, no domáci brankár skvelým zákrokom zabránil vyrovnaniu, naopak, domáci ešte 3 sekundy pred koncom upravili na konečných 3:5.

Česko U20 - Slovensko U20  5:2  (2:0, 3:2)

Góly: 1:47 Zvonek (Průcha, Hunal), 11:58 Franěk (Deveri, Vašek), 19:07 Polívka (Čermák), 19:27 Průcha, 19:55 Ingršt (Skřivánek, Chytrý) - 16:12 Čavajda (Zluky, Šibík), 17:29 Bielený (Zluky, Čavajda).

Rozhodcovia: Michalidis, Touš. Vylúčenia 5:4. Presilovky 2:2. Oslabenia 0:0. Diváci: 65. Strely na bránku: 24:10.

Česko U20: Květoň (16.Mroviec) - Vašek, Krejčí, Čermák, Kouba, Hunal, Hofmeister, Blaško, Peroutka - Štěpáník, Franěk, Deveri - Bittner, Šíma, Polívka - Průcha, Vostrčil, Zvonek - Ingršt, Chytrý, Skřivánek - Benedikt, Ondra.

Slovensko U20: Slávik (16.-20.Krško) - Zluky, Matúš, Bukový, Mažari, Gáborík, Bors, Pružinský, Mišík - Šibík, Čavajda, Hlaváč - Borsík, Miške, Gucký - Cebo, Pelikán, Martančík - Knapík, Bielený, Hulín - Kukla.

V tomto zápase sme zmenili taktiku a hoci sme už v 2hej minúte po chybe v obrane inkasovali prvý gól, domácich sme do šancí moc nepúšťali, naopak, po Čavajdovej strele zvonilo brvno. V 12tej minúte mali domáci výhodu presilovky o 2 hráčov a Franek ich poslal už do dvojgólového vedenia. V úvode druhej časti sme zvýšili aktivitu pri napádaní, čoho výsledkom boli 2 fauly domácich a presilovku o dvoch hráčov sme využili 100%, najprv od modrej Čavajda a po ňom Bielený z kruhu vyrovnali na 2:2. Táto pasáž nám skutočne vyšla, no po zbytočnom vylúčení nasledoval lacný gól domácich na 3:2 a po ňom gól nohou od Prúchu, ktorí nepresní rozhodcovia bohužiaľ uznali. Češi bohužiaľ prekonali Krška aj po tretí krát v 20tej minúte a bolo po zápase. Hoci sme v závere ešte nastrelili brvno a tyčku, na skóre to nič nezmenilo a podľahli sme aj v treťom zápase po sebe.

(foto: www.hbcplzen.cz)


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.