SHbE: odštartuje extraliga načas?

SHbE: odštartuje extraliga načas?

Znie to až neuveriteľne, ale štart jarnej časti extraligy je naplánovaný už o necelé tri týždne. V posledný februárový víkend (25. a 26.2.12) by sa po zimnej prestávke, mal opäť naplno rozkrútiť zápasový kolotoč najvyššej slovenskej súťaže. Tomu by malo ešte predchádzať pravidelné stretnutie vedúcich tímov. Jeho dejiskom bude Bratislava - v sobotu 18. februára 2012. Na obdobnom zasadnutí pred rokom, odhlasovali prítomní účastníci posunutie začiatku o týždeň. Vtedy bol dôvodom „reprezentačný“ víkend, seniori sa totiž pripravovali na MS 2011. Zraz národného výberu by „rozbil“ nadstavbovú časť extraligy, lebo podľa pôvodného vyžrebovania bol vtesnaný do druhého štvrťfinálového víkendu. Odhlasovaný neskorší štart tak dobre zapadol medzi koniec základnej časti a nadstavbu. Aj napriek odkladu sa začínalo už 19. februára 2011!!!

Momentálne sa takýto termín zdá ako fatamorgána. Ďaleko od nej nemá aj nateraz platný úvod – 25.2.12. Na Slovensku „zúri“ sibírska zima a v takýchto podmienkach sú súťažné stretnutia skôr nutným zlom ako športom, ktorý nás baví. Nehovoriac o tom, že poveternostné podmienky neumožňujú uskutočniť prípravu priamo na ihriskách. Naberanie kondície v telocvičniach, parkoch  a eventuálne florbal, sú len umelou náhradou. Pár „šťastlivcov“ síce absolvovalo halový Pilsen Cup alebo nastúpi na blížiaci sa TOPHbl CUP. Avšak príprava väčšiny klubov „vďaka“ počasiu asi výrazne zaostáva za minulosťou. Zrejme viacerí budú mať problém s prípravou regulárnej hracej plochy resp. jej očistenie od zvyškov snehu a takmer nezničiteľného ľadu.

Zvažovať situáciu už začína aj organizátor súťaže. Jaroslav Mihál (predseda ŠTK): „Už sa objavujú ohlasy, že tohtoročná zima je mimoriadna. Otvárajú sa dve možnosti na riešenie. Môže sa o týždeň posunúť začiatok, ale to sa nedá robiť donekonečna. Pre vyšší počet účastníkov môže extraliga vrcholiť až neobvykle neskoro – 9.júna. Druhým riešením môže byť, že vyžrebovanie zostave v platnosti a prípadne odloženia a dohrávky si už dohodnú kluby navzájom. Všetko ale môže byť jasnejšie na stretnutí vedúcich 18.februára. Možno už bude aj iné počasie, tam sa rozhodne ako ďalej.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.