Extr. Žilina: s Vrútkami "live".

Extr. Žilina: s Vrútkami "live".

Po troch zápasoch na ihriskách súperov sa žirafy konečne predstavia pred domácim publikom. V 8. kole budú v derby zápase hostiť HBK Kometa Vrútky. S „bronzovým“ mužstvo z ostatnej sezóny majú vzájomné merania síl vždy extra príchuť. V napätých dueloch nepadá veľa gólov, ale o to viac je trestov. Bilancia z minuloročnej sezóny je priaznivejšia pre Žilinu, ktorá vyhrala vonku (1:2) aj doma (5:2). Žilinská zostava by konečne mohla mať aj kvantitu. V sobotu by sa už nemala opakovať situácia zo Skalice (3:2), alebo z L. Mikuláša (2:3), kde nastúpilo vždy iba 10 hráčov. Proti Vrútkam by mala mať „normálne“ zloženie aj obrana: k šestici hráčov by mal pribudnúť absolútny nováčik v žlto-zelenom drese – Stanislav Janísek. 25-ročný, dobre stavaný odchovanec hokeja, si v zápasoch II. mestskej ligy vyskúšal hokejbal a podobným herným štýlom by mohol byť náhradou za Mastaliča. V útoku bude určite chýbať strelec víťazného gólu z Liptova – Cíba, ako aj zranený Mokoš. Vzhľadom na tabuľkové postavenie, keď majú Žilina aj Vrútky rovnako po 9 bodov, bude prípadné víťazstvo veľmi cenné pre oba tímy.

Lacko Michal, HBC Žirafa Žilina – kapitán: V sobotnom zápase, v ktorom nastúpime proti húževnatému súperovi sa musíme pred domácim publikom predstaviť v čo najlepšom svetle a čo možno v najsilnejšom možnom zložení. Šancu ukázať svoje hokejbalové umenie dostane posila v obrane Stanislav Janísek a tým pádom budeme mať po dlhom čase kompletnú obranu, ktorú bude zozadu kryt brankár Krško. V útoku sa pokúsime opäť nazbierať nielen kvantitu ale aj kvalitu a podľa štvrtkového tréningu by sme mohli byt aj v útočnom pásme nebezpečný. V tomto boji o play-off si nič iné ako výhru nepripúšťame.

“Živý“ textový prenos zo zápasu nájdete TU.


Pravdepodobná zostava Žilina: Krško (Škorvánek) - Ratulovský, Pavlorek, Janísek, Hartel, Chodelka, Hulín, Gamboš - Dubovec A., Dubovec M., Slovák - Lacko, Koštek, Vojaský - Kuna, Barbořák, Marjenka.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.