FHŽL Žilina: v piatok štartuje jarná časť.

FHŽL Žilina: v piatok štartuje jarná časť.

Po viac ako dvoch mesiacoch zimnej prestávky, opäť pokračuje jarná časť mestských líg. Jeseň uzavrelo stretnutie v druhej lige – 18.12.11 a rovnako dvojka bude v piatok 2.marca 2012 pri úvodnom hvizde. Súťaž vstupuje do svojej „zaujímavejšej“ fázy. Onedlho bude vrcholiť základná časť, po ktorej príde „vyradzovačka“ vo forme play-off. Prvá liga pokračuje 14.kolom z celkového počtu 21. Do semifinále automaticky postúpia prví dvaja, tímy na 3. až 6.mieste si zahrajú o dve miestenky v „malom“ štvrťfinále. Druhá liga je už o kolo ďalej – na 15 z 22. Druhýkrát v histórii bude nasledovať nadstavba, do ktorej sa dostane prvá osmička. V oboch kategóriách je základná časť neobvykle dlhá, preto sa vrchol sezóny posunie až na jún. Ohrozený tak môže byť tradičný Žirafa CUP. Odložené stretnutia z jesene sa dohrajú počas piatkov resp. sobôt, prípadne cez Veľkonočné sviatky (sobota/nedeľa).

Platia stále rovnaké pravidlá, na zápasy musia mužstva priniesť registračky aj platnú súpisku. Na jeseň s tým mali viacerí „drobný“ problém, zrejme dôjde k navýšenie pokút, ktoré už ale nebudú hradené zo zábezpeky. Na play-off už nebude možné nastúpiť bez jednotných dresov, čiže hráči ktorí si „úbor“ zabudnú tak majú smolu. Výnimku, z dôvodu výroby, už nemá ani jedno družstvo. Na prvé kolá, kým sa nezlepší počasie, zostáva v platnosti aj povinnosť o mäkkých loptičkách – dve na zápas. Nových hráčov môžete registrovať vždy do štvrtku daného týždňa – digitálne foto, prihláška, štartovný poplatok.

Novinkou, na ktorej sa ale ešte pracuje, by mohlo byť hracie miesto. Ako sme si to už, celkom úspešne, vyskúšali na ostatnom Žirafa CUPe, nemalá časť duelov by sa mohlo odohrať na tréningovej ploche Zimného štadióna. Ľad by sa tam mohol roztopiť už koncom marca a tak sa otvára priestor pre hokejbal. V riešení je aj originálny – in-line/hokejbalový povrch, ak Pán Boh dá tak sa ho podarí zabezpečiť  :). To by sa už podmienky dostali do úplne iného „levelu“. Hra by bola plynulejšia a rýchlejšia, podstatne menej by trpeli kolená aj výstroje. Však uvidíme.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (1)

kcepec napísal:

Ľad na zimáku bude pravdepodobne do 15.apríla 2012, hneď nasledujúci víkend 21. – 22.4.12 by sme tam teoreticky mohli hrať.

Pridané: 04.03.12 20:31.
Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.