SHbE seniorov: Žirafy proti Vrútkam víťazne.

SHbE seniorov: Žirafy proti Vrútkam víťazne.

V sobotu 5.marca 2012 sa žirafy, prvýkrát v jarnej časti, predstavili pred domácim publikom. Po blamáži z Martina, zahanbujúca prehra 10:1, došlo k malému „umývaniu hláv“ a razom to bolo úplne iné mužstvo. Výkon ešte nebol úplne oslnivý ale bolo badať zlepšenie.Proti Vrútkam sa opakoval scenár z jesene. Vtedy Žilinčania na Komete uhrali dva body za víťazstvo po samostatných nájazdoch – 2:3. Rovnaký výsledok sa zrodil aj tentoraz ale po inom priebehu.


 V úvodnej tretine žirafy dvakrát faulovali a v početnom oslabení dostali súpera do tempa a seba pod tlak. Z toho sa nevedeli dlho dostať a herný rytmus nenabrali ani do prestávky. V prostrednej tretine to už bolo svižnejšie, avšak do vedenia išli hostia. V 20.minúte, keď z trestnej lavice vybiehal Kuna, sa od zadného mantinelu odrazila loptička pred voľného Šišmiča, ktorý ju doklepol do bránky, 0:1. Úvodný gól ale viac pomohol žirafám a v 22.minúte Lajčiak vyrovnal, 1:1. To už mali Žilinčania viac z hry a pokúšali sa o získanie vedenia. Podarilo sa, ale až v poslednej štvrťhodinke. Mokoš s Kunom dobre napádali súperových obrancov, Kuna vybojoval loptu a poslal ju Drevenákovi. Novic v žltozelenom drese stál osamotený medzi kruhmi a bez prípravy urobil premiérový zápis do streleckej listiny, 2:1. Tesný stav trval až do záverečných minút, ale v 43.minúte prišla chvíľka „pruhovaných“. Dubovcovi M. bol odpískaný zákerný, jednoruký florbalový faul – 902 blokovanie hokejky. Kometa ponúknutú príležitosť v presilovke využila a po riadnom hracom čase svietilo na tabuli 2:2. Nasledovali „penalty“. V nich hostia nepremenili ani jednu, za domácich bol úspešný Drevenák – 3:2 po sn.


Žirafy predviedli celkom slušný výkon. Malo to už čiastočne hlavu (aj keď rozbitú) a pätu (aj keď iba zlomenú). Martinský stav maximálnej odovzdanosti sa chvíľkami premenil na odhodlanú bojovnosť. Pribudlo konečne viac osobných súbojov, dostupovali sa hráči, výborne zachytal Krško. Pozitívom boli aj nováčikovia Grill a Drevenák. Ten prvý neurobil v defenzíve väčšiu chybu, ten druhý viac-menej rozhodol o výsledku. Nádej na postup do play-off trvá. Premiešalo sa ale poradie medzi ďalšími „uchádzačmi“. Žiline na chrbát dýcha Jokerit, ktorý nahradil L. Mikuláš. Rozhodnúť môže duel s Jokeritom, ktorý sa bude dohrávať túto nedeľu – 11.3.12 v Bratislave.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.