ANKETA - DFŽL Žilina: play-off áno alebo nie?

ANKETA - DFŽL Žilina: play-off áno alebo nie?

Ako už bolo avizované pred začiatkom aktuálneho ročníka DIADORA Futsalová Žirafa Liga v Žiline, prvé dve najvyššie ligy – seniori I. a II. a aj juniorská, budú vrcholiť až zápasmi play-off. Prvýkrát v histórii sa tak nebude o Majstrovi rozhodovať  iba po dvojzápasoch každého s každým. Po skončení základnej časti bude nasledovať nadstavba. Záver sezóny tak môže byť v znamení veľmi pikantných a atraktívnych duelov, v ktorých môže dôjsť k nejednému prekvapeniu. Ak sa takýto herný systém osvedčí, v budúcnosti sa pravdepodobne dotkne aj nižších kategórií.  

V seniorských ligách do „druhého“ kola nadstavby – semifinále, priamo postúpi víťaz po základnej časti. Tímy, ktoré skončia na 2. až 7. mieste, odohrajú štvrťfinálové stretnutia o postup medzi zostávajúce kvarteto a to takto:  2 – 7, 3-6, 4-5, vždy na 2 víťazné zápasy.

V juniorskej lige bude postupový kľúč trošku odlišný. Tímy na 1. až 8. mieste po základnej časti si zahrajú štvrťfinále a to 1 – 8, 2 – 7, 3 – 6, 4 – 5. Víťazí potom semifinále, ... a rovnako ako v prípade seniorov, vždy na 2 víťazné zápasy, ktoré sa hrajú až do rozhodnutia (v prípade remízy po riadnom hracom čase budú nasledovať pokutové kopy).

 

Zaujíma nás váš názor. Môžete ho vyjadriť v diskusii pod článkom alebo v novej Ankete – nájdete ju TU.

 


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.