SHbE – Žilina: mladí aj starí proti Nitre.

SHbE – Žilina: mladí aj starí proti Nitre.

Slovenská hokejbalová extraliga seniorov aj U19 sa pomaly ale isto, dostáva k záveru základnej časti. Oboch žilinských zástupcov čakajú predposledné domáce vystúpenia. Žirafky aj Žirafy v sobotu (24.3.12) privítajú na Závaží rovesníkov z Nitry a majú o čo bojovať, aj keď na rozdielnych frontoch.


U19, sobota 24.3.12, ihrisko na Závaží o 11.00 hod.

Najskôr, o 11.00 hod. netradične na Závaží, nastúpia na duel mladíci. Aktuálna sezóna sa prvýkrát v histórii neskončí už po „základnej časti“, ale vyvrcholí až záverečným „majstrovských“ turnajom. Prvé dva tímy majú zabezpečení postup priamo do semifinále a práve títo dvaja ašpiranti sa v sobotu pobijú o dôležité body. Nitra „zatiaľ“ pred Žilinou vedie o bodík a tak môže vzájomné meranie síl veľa napovedať a možno aj rozhodnúť. Nitrania v ostatnej sezóne uchmatli žirafkám bronz a úspešnejší boli aj na jeseň pod Zoborom (7:5). V odvete je tak čo vracať a pri plnom bodovom zisku by žltozelení mohli ísť do čela súťaže a pred posledným zápasom s Martinom by mali výbornú východiskovú pozíciu. Očakáva sa preto rušný priebeh, plný osobných súbojov. Domáci nesmú zabudnúť na disciplínu, lebo tá ich obrala o lepší výsledok z P. Bystrice (3:2), odkiaľ si priviezli až 40 trestných minút. V sobotu by takéto počínanie mohlo veľmi mrzieť. Nováčikom v kádri je útočník Adrián Lipovský.

Dávid Kurej (útočník HBC Žirafa Žilina U19): Veľmi sa tešíme na tento zápas . Môj názor je, že už v Nitre sme mali vyhrať. Preto ideme do tohto zápasu s jasným cieľom, chceme sa znova usadiť na prvé miesto a dúfam, že sa nám to podarí. V tíme máme pohodu a zároveň prišla jedna posila, ktorá by nám v tom mohla pomôcť.

 

Seniori, sobota 24.3.12, ihrisko na Závaží o 13.00 hod.

Dôležitý zápas čaká aj seniorov, s existenčným prívlastkom. Posledná – ôsma postupová priečka, pre play-off je vzdialená na štyri body. Do konca základnej časti zostávajú už iba tri kolá, teda 9 bodov. Ak chcú Žirafy aj naďalej snívať sen o nadstavbe, musia naplno zabrať. Vôbec to ale nebude jednoduché, hostiť totiž budú úradujúceho majstra – Nitru. V drese Rytierov stále hráva žilinské kvarteto – Kašša R., Ladiver, Beniač a Haviar. Rivalita z predchádzajúcej sezóny vyprchala, Žirafy majú aktuálne úplne iné problémy. Urobiť proti jasnému favoritovi dobrý výsledok bude stáť veľa síl a bez nemalého kúska šťastia sa to nezaobíde. Žilinčanom sa to už v minulosti podarilo, aj keď zakaždým na ihrisku pod Zoborom. Nitrania boli doposiaľ pod Dubňom stopercentní, vrátane dvoch stretnutí play-off. Zhodou okolností, Rytieri sa postarali o vyradenie Žiliny z minuloročného štvrťfinále – séria 3:1 a tentoraz môžu rozhodnúť aj o prípadnej účasti v blížiacom sa. V zostave bude, v možno rozhodujúcom momente, nepochopiteľne chýbať Lajčiak. Počítať sa nedá ani so zranenými KunomDubovcom A. . Premiéru ale absolvuje center Linet, do zostavy sa vrátil Petný.

Michal Lacko (útočník HBC Žirafa Žilina): V sobotu nás čaká ďalší zápas s nožom na krku, pretože každé zaváhanie a strata bodov môže znamenať koniec nádejam na play-off. Vieme, že zápas bude veľmi náročný z pohľadu fyzických síl, pretože Nitra hrá na 4 formácie. My však chceme početnú divácku kulisu potešiť bojovnosťou a zlepšeným herným prejavom. Uvidíme ako sa nám do mužstva podarí zapracovať Kuba Lineta a staronového člena tímu Martina Petneho, ktorí by mali nahradiť zranených Dubovca Aďa resp. Eda Kunu.

 

Obe stretnutia budete môcť sledovať prostredníctvom „živého“ textového prenosu: U19 Žirafa ŽA U19 - NT Rytieri U19, seniori Žirafa Žilina - Rytieri Nitra .


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (1)

Lajo13 napísal:

Karol aby si si mohol prelozit slovo "nepochopitelne": dnes som douzival antibiotika...ano bol som v stredu skusit mestsku ligu a po nej mi vobec nebolo dobre, takze urcite nie som fit na extraligu. A posledny a hlavny dovod je, ze uz pred par tyzdnami som informoval muzstvo, ze tuto sobotu nebudem v Ziline takze urcite by som nehral.

Pridané: 23.03.12 16:11.
Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.