SHbE – U19: „bláznivo“ zamotaný záver základnej časti + ANKETA.

SHbE – U19: „bláznivo“ zamotaný záver základnej časti + ANKETA.

Hokejbalová extraliga devätnásťročných má pred sebou ešte dva víkendy. Počas nich sa dohrá základná časť. Prvýkrát v histórii sa tak nebude o majstrovi rozhodovať iba po odohraní vzájomných zápasov každého s každým dvakrát. Konečné poradie určí v prebiehajúcej sezóne až záverečný – jednodňový „majstrovský“ turnaj. Právo na jeho zorganizovanie bude mať víťaz základnej časti a o ňom sa rozhodne už v poslednú marcovú sobotu – 31.3.12. A nielen o víťazovi, ale aj o druhom v poradí, priamo postupujúcom do semifinále. Vedúca dvojica tak bude mať určitú výhodu, lebo tímy na 3. až 6.mieste budú musieť absolvovať ešte aj štvrťfinále.

 

V hre sú traja kandidáti a momentálne sú takto zoradení: 1. Žilina (18b), 2. P. Bystrica (18b) a 3. Nitra (17b). Žilinu čaká domáci súboj proti Martinu „A“, Nitra pricestuje do P. Bystrice. Možné kombinácie vývoja, hádam som na nič nezabudol:

Žilina aj Bystrica vyhrajú: pri zhodnosti ich bodov v tabuľke, mali by po 20b, by o konečnom poradí na prvom a druhom mieste rozhodli body zo vzájomných zápasov. Keďže obaja vyhrali domáce súboje (2:1, 3:2), majú z nich zhodne po 2 body. V takomto prípade by rozhodovalo skóre z týchto zápasov, ale aj to je vyrovnané 4:4. Rozhodlo by nakoniec celkové gólové skóre a to má priaznivejšie Žilina +2 (+28 proti +26). Ak by ale Bystričania svoj sobotný súboj zvládli o tri góly lepšie ako Žilinčania, skončili by prví a Žilina druhá. Takže ŽA a PB po 20b, NR 17b.

Žilina vyhrá a Bystrica remizuje: 1. ŽA (20b), 2. PB (19b), 3. NR (18b)

Žilina vyhrá a Bystrica prehrá: prvá by v takomto prípade skončila Žilina (20b), druhá a priamo postupujúca by bola Nitra (19b) a tretie miesto by zostalo na Považskú (18b).

Žilina remizuje a Bystrica vyhrá: 1. PB (20b), 2. ŽA (19b) a 3. NR (17b)

Žilina aj Bystrica remizujú: 1. ŽA (19b), 2. PB (19b), 3. NR (18b)

Žilina remizuje a Bystrica prehrá: 1. ŽA (19b), 2. NR (19b), 3. PB (18b), Nitra by bola druhá „vďaka“ horšiemu skóre zo vzájomných zápasov so Žilinou.

Žilina prehrá a Bystrica vyhrá: 1. PB (20b), 2. ŽA (18b), 3. NR (17b)

Žilina prehrá a Bystrica remizuje: 1. PB (19b), 2. ŽA (18b), 3. NR (18b), NR by bola tretia iba vďaka horšiemu skóre zo vzájomného zápasu so Žilinou.

Žilina aj Bystrica prehrajú: 1. NR (19b), ? ŽA a ? PB obaja po 18 bodov a po vzájomných zápasoch a zhodnom skóre v nich by rozhodoval celkový gólový rozdiel a ten má pred víkendom lepší Žilina o dva góly (+28) resp. Bystrica (+26).

 

Finiš súťaže tak bude veľmi zaujímavý. V ankete môžete zahlasovať, kto z trojice spomínaných sa bude po sobote najviac tešiť. V ankete hlasujte TU.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.