SHbE: nové finančné požiadavky rozhodcov + ANKETA.

SHbE: nové finančné požiadavky rozhodcov + ANKETA.

História sa opakuje a po roku, pred blížiacim sa štartom hokejbalovej extraligy 2012/13, je znova na pretrase problematika financovania nákladov súvisiacich s rozhodovaním zápasov. Na jeseň 2011 sa ohrozenie začiatku ligového ročníka „podarilo“ zažehnať iba päť dní pred úvodným hvizdom (viac v článku: SHbE: extraliga sa začne, avšak bez Skalice.).Tentoraz sa arbitri s oznámením svojich nárokov „poponáhľali“, ale ich podoba môže byť predzvesťou dlhšieho názorového rozdielu medzi nimi a klubovými funkcionármi, rovnako ako tomu bolo v minulosti. Poplatok za vedenie extraligového zápasu by sa mal totiž zvýšiť o 10,- €, z 27,- € na 37,- € a teda o 37%!!! Vyššia odmena neznamená garanciu nárastu kvalita a celá by mala byť prenesená na plecia jednotlivých klubov. Pri 12 člennom seniorskom pelotóne je to pre základnú časť ďalších 220,- € navyše. Už v tak zložitých ekonomických podmienkach, ktoré sú z roka na rok náročnejšie, to môže byť neprekonateľný rozdiel. Zamrzí, že v minulosti boli muži v pruhovanom ochotní diskutovať, tentoraz všetko „vybavili“ písomným oznámením, ktoré obsahuje aj ďalšiu podobu vývoja celej ošemetnej situácie. Len malým detailom je to, že opäť raz neplatia propozície na základe, ktorých poslali tímy predbežnú prihlášku do súťaže. Tie totiž hovoria o odmene 27,- € za seniorský zápas.

 

Plné znenie listu Komisie rozhodcov SHbÚ:

 

KOMISIA ROZHODCOV SLOVENSKEJ HOKEJBALOVEJ ÚNIE

 

Vec:  Zvýšenie odmien pre rozhodcov SHbÚ.

 

Na základe návrhu VV SHbÚ, komisia rozhodcov SHbÚ schválila zvýšenie odmien pre rozhodcov v Slovenskej hokejbalovej extralige nasledovne:

 

Slovenská hokejbalová extraliga seniorov               z 27,- Eur        na 37,- Eur

Slovenská hokejbalová extraliga U19                      z 13,50 Eur     na 17,- Eur

Slovenská hokejbalová extraliga U16, U14 a U12     z 8,- Eur          na 10,- Eur

 

Touto cestou žiadame všetky družstvá SHbE seniorov, U19, U16, U14 a U12, aby akceptovali zvýšenie odmien pre rozhodcov SHbÚ, ktorý budú rozhodovať stretnutia SHbE  2012/2013.

Minulý rok nám neboli schválené vyššie odmeny a tento problém sa stále posúva na začiatok novej sezóny, teraz Vás upozorňujeme, že rozhodcovia nenastúpia na začiatok novej sezóny, ak im nebudú schválené hore uvedené odmeny. Budeme musieť vyhlásiť štrajk a máme nachystanú petíciu, ktorá bola už hotová minulý rok. Štrajk bude vedený podľa zákonov SR.  Nakoľko sa nám znižujú počty rozhodcov, tak preto žiadame o zvýšenie odmien. Máme aj nových rozhodcov, ktorí by boli ochotní ísť rozhodovať, ale všetko to závisí na školeniach a fyzickej príprave. Na školenie rozhodcov budú prizvaní aj zástupcovia družstiev SHbE seniorov, U19, U16, U14 a U12.

 

V Bratislave dňa 9. 7. 2012

Marek Královič v. r., predsedu Komisie rozhodcov          

 

Hlasujte v ankete: Majú extraligové hokejbalové kluby akceptovať zvýšené finančné požiadavky rozhodcov?


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.