Extraliga seniorov: ďalšie dvojkolo.

Extraliga seniorov: ďalšie dvojkolo.

Slovenská hokejbalová extraliga pokračuje počas najbližšieho víkendu (23. – 24.10.10) druhým dvojkolom. Prinášame vám pohľad na sobotné stretnutie deviateho kola:

 

sobota 23.10.10, 9. kolo

Reebok Ružinov Bratislava - ŠKB Izoglobal Kappa Martin 

Ružinovčania pokračujú v série náročných zápasov. Pred dvoma týždňami vyhrali na ihrisku Nitry (1:2) a nasledoval duel proti úradujúcemu majstrovi LG TPS Bratislava (prehra 4:1). Počas najbližšieho dvojkolového víkendu sa predstavia síce na domácom ihrisku, ale v sobotu proti „striebornému“ tímu z ostatnej sezóny a o deň neskôr proti „bronzovej“ Kométe. Omladený Izoglobal sa potichučky predral na špicu extraligového pelotónu a tak sa dá v hlavnom meste očakávať veľmi zaujímavý súboj.

 

HbK 87 Skalica - HBK Kometa Vrútky

Malým prekvapením doterajšieho priebehu sú Záhoráci. Po 8. kole im patrí druhé miesto v tabuľke. Skaličania si naposledy z chuti zastrieľali proti Profisu Sharks (1:9). Tím Skalice nemá síce početnú, ale určite stabilnú zostavu s výraznými individualitami. Prvá a druhá priečka kanadského bodovanie je „okupovaná“ dvojicou Martinusík/Galbavý, ktorá je autorom viac ako polovice všetkých gólov svojho tímu (20 z celkového počtu 39). Vrútky sa po opatrnom rozbehu „derú“ nahor. Po zaváhaní na ihrisku nováčika v L. Mikuláši (3:2) a takmer rozpade kádra, už Kométa ťahá sériu troch výhier. Naposledy bola úspešná v Žiline (3:6), ale Skalica doma ešte nestratila ani bod. 

 

Sport Trend Žiar n/Hronom - HBC Žirafa Žilina

Nováčikovi zo Žiaru sa v súťaži zatiaľ veľmi nedarí. Bodovať dokázal iba raz a to prekvapujúco, na svojom ihrisku proti úradujúcemu majstrovi LG Bratislava (2:1 s.n.). S najvyšším počtom obdržaných gólov (48) sú s trojbodovou stratou na chvoste tabuľky. Žilinčania sú s obmeneným kádrom na tom o trošku lepšie. Avšak po poslednom mizernom výkone proti Vrútkam (3:6) sa nemôžu stavať do pozície favoritov.

 

MHbO Liptovský Mikuláš - Profis Sharks Bratislava

Nováčik z Liptova si v ostatnom kole pripísal druhé víťazstvo, keď zdolal ďalšieho nováčika zo Žiaru. Vďaka šiestim bodom sú na 10. priečke, o bodík pred sobotňajším súperom z Bratislavy. Profis trpí nevyrovnanou výkonnosťou. „Doma“ porazí Ružinov (4:3 s.n.), odohrá dobré stretnutie v Nitre (8:5), ale dokáže vybuchnúť, ako v ostatnom kole proti Skalici (1:9). Miernym favoritom je Mikuláš a v prípade plného bodové zisku by sa mohol výraznejšie odpútať od dna.

 

ŠK 98 Pruské - LG TPS Bratislava

Popri zaujímavých zápasoch na Ružinove a v Skalici sa na lákavý a kvalitný hokejbal môžu tešiť aj v Pruskom. ŠK 98 prekvapilo v poslednom kole Nitru, keď ju po samostatných nájazdoch zdolalo 5:6 na jej ihrisku. Podobne dobrý výkon podal aj trápiaci sa majster LG BA, keď doma zvíťazil 4:1 nad Ružinovom. Pre Bratislavčanov je to iba druhé víťazstvo v sezóne, ale aj s novou posilou Škvaridlom, sa budú chcieť prepracovať vyššie. Pruskému sa doma viac nedarí ako darí, z troch zápasov obišli až dvakrát naprázdno (Martin 3:5, Vrútky 2:3).

 

Nitrianski Rytieri Nitra - Double Team Žirafa P. Bystrica

Kolektív, ktorý má vo všetkých úvodných jedenástich kolách výhodu domáceho krytého ihriska, už dvakrát po sebe zakopol. V 7. kole im prvú prehru v sezóne pripravil Ružinov (1:2), v poslednom kole Nitrania prekvapujúco nestačili ani na Pruské (5:6 s.n.). „Nováčik“ súťaže je „až“ na treťom mieste a určite sa bude snažiť napraviť si pošramotenú reputáciu. Naopak Považania mali určite úplne inú predstavu o štarte do sezóny. Nevyšlo im niekoľko zápasov, ku ktorým sa dá určite priradiť vysoká prehra spred týždňa v Martine (9:3).


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.