SHbE Žilina: cez víkend pod Dubňom až tri stretnutia.

SHbE Žilina: cez víkend pod Dubňom až tri stretnutia.

Slovenská hokejbalová extraliga odštartuje v sobotu 16.februára 2013 jarnú časť. V dohrávaných stretnutiach sa predstavia seniori aj U19, vrátane oboch žilinských zástupcov. Žirafy aj žirafky čakajú dôležité duely, pričom vo všetkých budú v pozícii hostiteľa.

Seniori

„Muži“ najskôr v sobotu privítajú Ružinov. Na programe totiž bude dohrávka nedohraného odloženého a ešte raz odloženého zápasu 2. kola. Jeho úvodných 8 minút sa najskôr odohralo v hlavnom meste. Po prerušení pre nespôsobilé „kryté“ ihrisko nasledovala „naťahovačka“ medzi oboma tímami, ktorú vyriešil až Výkonný výbor: Stretnutie dohrávky 2. kola Slovenskej hokejbalovej extraligy seniorov medzi ŠHBK Ružinov a HBC Žirafa Žilina dňa 18. 11. 2012 bolo v čase 7:45 min. 1. tretiny pre nepriaznivé počasie (neustávajúce mrholenie) najprv prerušené a nakoniec ukončené, keďže ihrisko bolo nespôsobilé na pokračovanie v zápase (Súťažný poriadok Časť III., čl. 2, ods. 5). Družstvá na základe Súťažného poriadku Časť III., čl. 1, ods. 5 sa mali okamžite alebo najneskôr do 48 hodín dohodnúť na termíne nového stretnutia. Keďže tak neurobili, komisia rozhodla nasledovne: - stretnutie sa bude hrať v nedeľu 2. 12. 2012 o 13:00 hod. (Súťažný poriadok Časť III., čl. 1, ods. 7) - stretnutie sa bude hrať na ihrisku Závažie v Žiline (Súťažný poriadok Časť III., čl. 2, ods. 3) - všetky náklady spojené s organizáciou stretnutia, okrem odmeny jednému rozhodcovi, bude znášať družstvo ŠHBK Ružinov ako usporiadateľské družstvo.

V nedeľu to bude opäť dohrávka. Žltozelení vyšli, ešte na jeseň, v ústrety požiadavke tímu Pruského a duel záverečného jesenného kola sa neodohral. V oboch prípadoch sú favoritmi hostia, Žilina sa ale musí snažiť získať aspoň nejaký bodík. Potrebuje sa totiž „odlepiť“ zo dna ligovej tabuľky a prípadne po víkende, ešte môže stále pomýšľať na play-off. Vďaka poveternostným podmienkam a nespôsobilému ihrisku bola zimná príprava iba aká-taká. Hráči sa z teplučkej haly dostali do exteriéru až posledný týždeň. Počas oboch dní budú chýbať: Dubovec M. (zranenie po autonehode, v tejto sezóne si už asi nezahrá), Lajčiak (florbal), Lipovský (hokej), Grill (trest – iba v sobotu).

Z oboch seniorských stretnutí bude „živý“ textový prenos:

16.2.13, o 13.00 hod. ŠHBK Ružinov - HBC Žirafa Žilina

17.2.13, o 13.00 hod. HBC Žirafa Žilina - ŠK 98 Pruské

 

U19

Aj mladíci sa musia rýchlo prebudiť zo zimného spánku a súdiac podľa predjarnej prípravy sa im to ani veľmi nechce. Podobne ako starší kluboví kolegovia, aj oni budú v nedeľu hostiť rovesníkov z Pruského. Prvé meranie síl skončilo víťazstvom Žiliny v pomere 4:2, plný bodový zisk by určite potešil aj teraz. Citeľne budú pre trest chýbať Dubovec T.Fujdiak M., pre pracovné povinnosti zrejme aj obaja bratia Jantulíkovci. Nehovoriac o tom, že vo funkcii jedného z trénerov už nebude doliečujúci sa Mišo Dubáčik Dubovec. Zmena nastala aj v prípade hracieho miesta. Nebude ním tradičné ihrisko na Gaštanovej (stále pod snehom) ale domovský stánok seniorov – Závažie.

17.2.13, o 11.00 hod. HBC Žirafa Žilina U19 - ŠK 98 Pruské U19


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.