6-bodový víkend pre Ružinov

6-bodový víkend pre Ružinov

10.Kolo Reebok Hockey Ružinov – HBK Kométa Vrútky                   5:3 (1:0, 2:1, 2:2) Góly: Danko (Varga, Rímsky), Simon L. (Behúl, Huber), Danko (Varga, Rímsky), Rímsky (Varga, Polák), Rímsky (Polák)

Tresty: Cvik 2, Račko 2, Andris, Kovalík, Križan

Vylúčenia: 7-6 

Zostava: Mizner – Kovalík, Danko, Cvik, Račko, Blahút, Andris – Rímsky, Polák, Varga, Simon L., Behúl, Huber, Zelenák, Križan, Vannay

 

Po víťaznej sobote si chceli domáci urobiť chuť na nedeľný obed. V úvodných minútach sa hral opatrný hokejbal, ale osobných súbojov bolo viac než dosť. V 9´ sa previnil domáci Križan nedovoleným bránením, ale hostia jeho čin nepotrestali. Vedenia sa znova ujali domáci, keď využili presilovú hru v 13´ (Guraj, podrazenie). Rímsky posunul Vargovi, ten z prvej na Danka, ktorému už nebolo treba hovoriť kam patrí lopta. Úvod druhej časti začali lepšie domáci, keď si druhý krát na uzde nedržal nervy Guraj a šiel na lavicu hanby (sekanie). V 1´ teda šli do vedenia o dva góly, keď presilovku po peknej kombinácií Hubera, Behúla a Simona L., zakončil posledne menovaný. V zapätí si šiel oddýchnuť na trestnú lavicu Kovalík za jasný krošček a to mohol byť rád, že neputoval aj na dlhší trest. Hostia ponúknutú šancu využili zásluhou Lihana. V 4´ šiel nútene oddychovať Račko za bránenie, ale domáci ubránili. V 9´ si brankár hostí Ličko vyšliapol na rozhodcu a počastoval ho vulgarizmom, za čo bol odmenený 10´ trestom. O krátku chvíľu sa previnil znovu, keď lopta po jeho rozohrávke ostala až za mantinelom (10´). Ponúknutú šancu domáci opäť využili, keď po prakticky rovnakej situácií skóroval Danko (Varga, Rímsky). V 13´ ešte fauloval Andriš, ale hostia loptu do brány neprepasírovali. Po druhom dejstve bol stav presne ako v sobotu, 3:1 pre domácich. Posledná časť bola najvypätejšia, keďže sa hralo o dôležité body. V 3´ sa konečne presadil aj rýchlik Rímsky, keď mu Varga prihral do polodkrytej časti brány. Hneď na to v tej istej minúte sa faulom previnili hneď dvaja hráči (Račko – sekanie, Cvik - hákovanie) a Ružinov išiel po prísnom verdikte rozhodcu do troch. Túto šancu na zníženie hostia využili, keď Ruttkay posunul Vidlárovi a ten rýchlou strelou zavesil. Cvik prišiel na hraciu plochu, ale len na pár sekúnd, keďže si nenechal sekať do brankára a oplatil Lihanovi jeho počin. Počet hráčov ostal na ihrisku rovnaký, ale hostia nevyužili. V 8´ mal Ružinov opäť početnú prevahu, ale vyšli z nej na prázdno. 10´ bola šťastnou pre Rímskeho, ktorý sa dostal k odrazenej lopte a ľahkou umiestnenou strelou prekonal už striedajúceho Majera. Posledné slovo mali predsa len hostia, keď gólovú bodku za stretnutím dal v 11´ Vojtas. Posledné minúty sa viac menej dohrávali, aj keď súbojov bolo viac než dosť. Úplnú bodku za stretnutím dal Vidlár, keď 6´´ pred koncom pichol Cvika medzi nohy. Bol však potrestaný len dvomi minútami. Ružinov získal teda 6 bodov z víkendu usadil sa na druhom mieste za vedúcou Skalicou.   

 

9.Kolo Reebok Hockey Ružinov – ŠK Izoglobal Kappa Martin       7:5 (1:1, 2:0, 4:4) Góly: Huber (Behúl, Cvik), Huber (Cvik), Polák (Danko), Simon L. (Blahút, Račko), Danko (Varga), Huber (Behúl), Varga (Rímsky)

Tresty: Simon L., Andris, Polák, Kovalík

Vylúčenia: 4-4 

Zostava: Mizner – Kovalík, Blahút, Danko, Račko, Cvik, Andris – Rímsky, Polák, Varga, Simon L., Behúl, Huber, Zelenák, Križan, Vannay

 

Ružinov v prvom sobotnom zápase hostil vicemajstra z Martina. Úvodné minúty boli opatrné. Bližšie ku gólu mali predsa len domáci, keď Cvik vo výbornej šanci našiel len Jurošekovu lapačku. Na prvý gól diváci čakali do 8´, keď na trestnej lavici oddychoval Chlebec za podrazenie. Cvik posunul na stred Behúlovi a ten elegantnou strieľanou prihrávkou našiel Hubera, pre ktorého už nebol problém dopraviť loptu do odkrytej časti brány. Hostia vyrovnali taktiež v presilovej hre v 9´, na lavici sedel za domácich Simon (hrubosť). Po sérií nepresností sa dostal ku lopte Hulej a bekhendom prekonal brankára domácich. V ďalších minútach sa hral zaujímavý hokejbal, ale brankári držali svoje mužstvá. Po prvom dejstve bol teda stav nerozhodný. Druhú časť začali lepšie domáci a vynútili si presilovú hru v 2´ (Kollár, držanie). Po súhre Blahúta a Cvika na vhadzovaní putovala lopta k Huberovi a ten presnou strelou medzi betóny poslal svoje mužstvo do tesného vedenia. Následne sa v 3´ previnil hákovaním novic Andris, ale hostia netrestali. V 8´ našiel Danko vysokou prihrávkou Poláka na útočnej modrej čiare a ten v samostatnom nájazde pekným blafákom prekonal reprezentanta Jurošeka. V 11´ sa previnil Majer napadnutím, ale táto presilová hra ostala bez odozvy. Následne sa v 13´ previnil matador Polák, ale ani hostia netrestali. Chýlil sa koniec tretiny a 5´´ pred sirénou šiel na lavicu hanby Podhorský, ale Ružinov sa nepresadil. Mal síce vhadzovanie v útočnom pásme, ale po nepresnosti sa rútil na bránu Chlebec. Siréna ho však zastavila. V tretej časti bol stav ako na húpačke. Hneď ako sa skončila presilová hra domácich, neudržal svoju hokejku v povolenej výške Kovalík, ale aj toto vylúčenie ostalo nepotrestané. V 6´ sa presne do vinkla tiež trafil hosťujúci Kollár, keď využil viaceré zaváhania domácich. V 7´ to už bola remíza, keď sa po podobnej situácii presadil Podhorský. V 8´ odpovedali domáci, keď Blahút posunul loptu v situácii 3-2 Simonovi a ten bombou prestrelil presúvajúceho sa Jurošeka. V 9´ našiel peknou prihrávkou Varga Danka a ten bombou do ľavého vinkla zvýšil náskok domácich. Následne znížil na 5:4 strelou zo strednej vzdialenosti Podhorský, to prebiehala ešte tá istá minúta. Domáci odpovedali o 16´´ neskôr, keď s poza brány prihral Behúl Huberovi a ten prepasíroval loptu až do siete. Skompletizoval tak svoj prvý tohto sezónny hatrik. Potom sa hra prelievala zo strany na stranu a boli to opäť hostia, ktorí zásluhou skúseného Pobehu znížili. To už sa schyľovalo k záveru zápasu. V tom si vzal loptu za bránu rýchlonohý Rímsky, pekne našiel pred bránou Vargu a ten spečatil sobotné gólové predstavenie. Ružinov získal ďalšie tri body a stále sa drží v elitnej štvorici Skalice, Nitry a Martinu. Zajtra privíta súpera z Vrútok, ktorým určite majú, čo herne vracať. 


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.