FHŽL ŽA: pohľad na druhý hrací víkend.

FHŽL ŽA: pohľad na druhý hrací víkend.

Druhý hrací víkend (27. – 28.9.2013) mestskej hokejbalovej žirafy ligy priniesol, okrem zaujímavý súbojov, aj neobvyklú porciu gólov.

 

Seniori II.:

Z druhého kola sa odohrala iba polovica z kvarteta plánovaných stretnutí. Po dohode tímov boli odložené duely piatkového večera Sokolov s nováčikom HBC Vlky ako aj repríza ostatného finále Rosina – DANDY. Hralo sa teda iba v sobotu a bolo sa na čo pozerať. Lodňanci v sezónnej premiére „hostili“ CEIT. Súper opäť nastúpil v kvantitatívne oklieštenej zostave – iba so šiestimi hráčmi, ale aj tento počet nakoniec stačil. Avšak domáci s výrazne obmenenou zostavou – Žák, Belica, Jančí, Čavajda boli viac ako vyrovnaným súperom. CEIT s Altmanom v bránke (palec hore), si vytvoril dvojgólový náskok v úvodnej tretine a ten, zubami nechtami, udržali až do záveru, aj keď to často vyzeralo na zvrat. Prestrelka nakoniec znamenala až 16 gólov, zatiaľ najviac v prebiehajúcej sezóne.

Detail zápasu: HBK SHARKS LODNO - HBK CEIT

V ďalšom zápase Predators – Rajec to už bolo strelecky „pokojnejšie“. Na hokejbal v podaní oboch aktérov sa dobre pozeralo, aj keď Predátori určite nie sú spokojní. S dobrou zostavou sa vyslovene trápia, obzvlášť v zakončení. Príležitosti nechýbajú ale jednoducho to „nepadá“. Mizerná gólová bilancia hovorí za všetko: jeden gól v dvoch stretnutiach a s takouto efektivitou sa ťažko vyhráva. Naopak Rajčania znova naplno bodovali a po neúplnom druhom kole vedú ligový pelotón. Čo to pochytal aj „vyfešákovaný“ Ďuri Škorvo Škorvánek (na fotke), ktorý sa predstavil v nových betónoch, vyrážačke a s novučičkou hokejkou (potešili sa z nej aj ďalší víkendoví gólmani).

Detail zápasu: HBK KNM Predators - HBC Rajec

 

Seniori I.:

Otvárací „raňajší“ zápas obstarali finalisti z ostatnej sezóny Slimáci – Euroimpex. Pre HBC to bol prvý zápas sezóny, naopak „žltí“ si už pred týždňom zahrali proti Turiu. Ešte pred začiatkom mi s upratovaním ihriska pomohla usmiata dvojica „Euroimpexákov“ Rišo Z. a Aďo M., za čo im zo srdca ďakujem :-) . Po zápase, teda ešte počas jeho priebehu, im ale úsmevy doslova stuhli. Celkom vyrovnané stretnutie sa úplne záhadne a nepochopiteľne zlomilo v druhom dejstve. Slimáci totiž v priebehu 5 minút a 15 sekúnd strelili 5 gólov!!! a bolo „vymaľované“. V záverečnej štvrťhodinke sa už iba dohrávalo a znechutený Euroimpex už iba s námahou odolával, ale potupnej „desine“ nezabránil.

Detail zápasu: HBC 07 Slimáci - EUROIMPEX

Takmer na poludnie na plochu naskočili hráči Turia a Revolutions. Oba tímy mali na konte po prehre s Euroimpexom resp. s Rajcom RW A. Za záverečnom hvizde už pribudla ďalší zápis do kolónky prehier „Revolucionárom“. Tentoraz už s Blažekom v bránke podali veľmi nesúrodý výkon. Prvé dve štvrťhodinky síce ešte kontrolovali hru a viedli najtesnejším rozdielom 3:4, ale poslednú tretinu úplne ovládlo Turie. Tesne po prestávke vyrovnal Remenec a začínalo sa „odznova“. Turie malo evidentne viac chuti po víťazstve, „hosťom“ sa nedarilo dostať do dobrých príležitostí, trafiť bránku bolo neprekonateľným problémom. V závere, ďalekonosnou strelou pod brvno, otočil skóre Remenec a definitívne rozhodol Tomáš Vnuk.

Detail zápasu: HBK TURIE - HBC Revolutions Žirafa


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.