Extraliga: v sobotu 19. kolo + dohrávka.

Extraliga: v sobotu 19. kolo + dohrávka.

V chladnom zimnom počasí pokračuje ďalším kolom Slovenská hokejbalová extraliga. Posledný februárový víkend je nielen termínom pre 19. kolo ligy seniorov a U19 ale zároveň je nedeľa konečným dňom pre dohrávky seniorských zápasov. Dovedna sa tak odohrá 7 seniorských zápasov (6 + 1 dohrávka) a dve stretnutia medzi U19.

Seniori

Diváci v hlavnom meste sa môžu tešiť na veľké derby. Ružinov privíta na svojom ihrisku úradujúceho majstra v zlepšujúcej sa forme aj tabuľkovom postavení. Po nečakane vysokej prehre z ostatnej soboty proti Nitre (2:8), tak domácich čaká ďalší náročný duel. LG sa derie ligovým pelotónom a nie je vylúčené, že to do konca základnej časti dotiahnem až na 4. priečku. Považská privíta Izoglobal. Obaja súperi v predchádzajúcom kole prehrali. Bystričania v Pruskom (6:3), Martinčania na LG (2:0). Na Považanov sa nepríjemne doťahuje L. Mikuláš, naopak na Martin zasa Pruské spolu s LG. V súboji  posledného s predposledným je papierovým favoritom L. Mikuláš. Môže tak potvrdiť výhru zo Žiliny (3:5). Žiar však nebude jednoduchou prekážkou. Oba jarné zápasy síce prehral, ale už to nie sú vysoké gólové rozdiely, v Skalici 5:1, doma proti Ružinovu 0:2. Ďalším ťahákom kola bude súboj v Pruskom, kam pricestuje líder súťaže Nitra. Hokejbalisti spod Zobora majú čo „oplácať“. Na jeseň im Pruské pripravilo prekvapenie, keď vyhralo po samostatných nájazdoch 5:6. O play-off bojujúca Žilina cestuje na derby do Vrútok. Viac v článku TU. O účasť v nadstavbovej časti súperí, zatiaľ iba, Žilina s Profisom. Ten cestuje na ihrisko Skalice, momentálne druhého celku tabuľky. Práve Skalicu čaká cez víkend „dvojkolo“. V dohrávke 17. kola pocestuje do Žiliny. Záhoráci by v prípade zisku šiestich bodov preskočili na čele Nitru.

Víkendový program:

Sobota 26.2.2011, 19. kolo

11:00hod Reebok Ružinov Bratislava - LG TPS Bratislava

11:00hod Double Team Žirafa P. Bystrica - ŠKB Izoglobal Kappa Martin

13:00hod ŠK 98 Pruské - Nitrianski Rytieri Nitra

13:00hod HBK Kometa Vrútky - HBC Žirafa Žilina

13:00hod HbK 87 Skalica - Profis Sharks Bratislava

17:00hod Sport Trend Žiar n/Hronom - MHbO Liptovský Mikuláš

nedeľa 27.2.2011, 17. kolo - dohrávka

11:00hod HBC Žirafa Žilina - HbK 87 Skalica

 

M. Beniač, hráč Nitra:

 

M. Hulin, kapitán Žilina:

 

U19

Kategória do devätnásť rokov má na programe opäť iba dve stretnutia. Pôvodne sa malo hrať o jedno viac, ale pre chladné počasie sa odložil zápas Čadce so Zvolenom. Podobne, ako v prípade starších klubových kolegov, sa v Pruskom predstaví Nitra. Domáci sa po prehre s Ružinovom 3:4, prepadli na dno ligovej tabuľky. V sobotu však majú veľmi ťažkého súpera. „Predzápas“ pred seniormi uvidia aj diváci vo Vrútkach, ktoré budú hostiť Žilinu. Viac TU.

Víkendový program:

Sobota 26.2.2011, 19. kolo

10:30hod ŠK 98 Pruské U19 - Nitrianski Rytieri Nitra U19

11:00hod HBK Kometa Vrútky U19 - HBC Žirafa Žilina U19

 


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.