SHbE: pre požiadavky rozhodcov je ohrozený štart extraligy.

SHbE: pre požiadavky rozhodcov je ohrozený štart extraligy.

Hrozba, že bude odložený úvodný hvizd Slovenskej hokejbalovej extraligy v sezóne 2012/13, sa stáva viac aktuálnou. Plánovaný začiatok súťaže - 1.septembra 2012, sa vôbec nemusí dodržať. Až po prihlásení sa tímov na základe propozícii od SHbÚ, ktoré stanovili odmenu pre rozhodcov na 27,- €, prišla z ich radov požiadavka na zvýšenie. Zo stále platných 27,- €/seniorské stretnutie, je razom „kompromisný návrh“ na výrazný nárast – 37,- €. Tejto problematike sa na svojom ostatnom zasadnutí (27.7.12) venoval aj Výkonný výbor SHbÚ. Paradoxne, s požiadavkou arbitrov súhlasil, aj keď rovno priznal, že všetky náklady organizátor súťaže prenesie na jeho účastníkov – družstvá. Tie môžu do 5.augusta vyjadriť svoje stanovisko. Ak bude väčšinový postoj zamietavý, muži v pruhovanom vstúpia do štrajku a extraliga tak zrejme nezačne. 

 

Plné znenie emailu od SHbÚ:

Komisia rozhodcov SHbÚ podala návrh na zasadnutie VV SHbÚ dňa 27. 7. 2012, ktorý sa týkal zvýšenia odmien rozhodcom od sezóny 2012/2013. Vzhľadom nato, že ide o kompromisný návrh (nová navrhnutá suma za 1 zápas v kategorii SHbE seniorov je 37,- eur, viď príloha) výšky odmien od pôvodného návrhu (pôvodný návrh bol 50,- eur za 1 zápas v kategórii SHbE seniorov), VV SHbÚ podporuje toto navýšenie za predpokladu, že sa zvýši kvalita rozhodcov, rozhodcovia sa zúčastnia školenia rozhodcov v najbližšom období do začiatku SHbE t.j. 1. 9. 2012. VV SHbÚ sa uzniesol, že SHbÚ už bohužiaľ nemá možnosť prispievať vyšším finančným podielom na zvýšenie odmien rozhodcom (prispieva na všetky súťaže SHbE maximálnou možnou mierou, pričom okrem toho prispieva na všetkych sedem reprezentačných družstiev, na mládež formou dotácii na Centrá talentovanej mládeže, na školskú ligu, na chod sekretariátu SHbÚ atď.)

Žiadame preto družstvá o vyjadrenie súhlasu resp. nesúhlasu s týmto kompromisným návrhom do termínu 5. 8. 2012. V prípade, že nedostaneme od niektorého z klubov odpoveď do 5. 8. 2012, bude sa to považovať tak, že tento klub súhlasí so zvýšením odmien rozhodcom od sezóny 2012/2013.

Upozorňujeme družstvá SHbE, že ak s kompromisným návrhom nebudú súhlasiť, rozhodcovia sú od 1. kola SHbE (1. 9. 2012) rozhodnutí vstúpiť do štrajku. VV SHbÚ dáva na základe dohody so zástupcami družstiev z minulosti klubom možnosť, aby si o zvýšení odmien rozhodcov rozhodli sami, nakoľko sa na zvýšení budú podielať z vlastných zdrojov.

Informáciu o odsúhlasení resp. neodsúhlasení zvýšenia odmien rozhodcom oznámi sekretariát SHbÚ do 8. 8. 2012.

 

S pozdravom

Jaroslav Mihal, sekretár SHbÚ

 

Hlasujte v ankete: Majú extraligové hokejbalové kluby akceptovať zvýšené finančné požiadavky rozhodcov?

 

Ďalšie súvisiace články:

SHbE: nové finančné požiadavky rozhodcov + ANKETA.

SHbE: stretnutie funkcionárov v Pruskom bolo aj nebolo. 


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (1)

kcepec napísal:

Važené hokejbalové družstvá SHbE seniorov, U19, U16, U14 a U12

na základe Vášho hlasovania o zvýšení odmien rozhodcom, ktoré bolo treba zaslať na e-mail SHbÚ do 5. 8. 2012 Vám oznamujeme, že Vašim hlasovaním resp. nehlasovaním ste schválili zvýšenie odmien rozhodcom za stretnutia v SHbE seniorov, U19, U16, U14 a U12.
Všetko je zapracované do propozícii SHbE seniorov (viď príloha) a následne aj do propozícii mládežníckych SHbE.

S pozdravom
Jaroslav Mihal, sekretár SHbÚ

Pridané: 08.08.12 18:41.
Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.