SHbE: stretnutie zástupcov klubov – program.

SHbE: stretnutie zástupcov klubov – program.

S blížiacim sa jarným štartom najvyššej hokejbalovej súťaže seniorov aj U19, ožívajú aj funkcionárskej povinnosti zástupcov klubov. Jednou z nich bude aj pravidelné stretnutie, tentoraz po zimnej prestávke a teda pred druhou časťou súťaže. Úplnou iróniou osudu je, že zraz sa posunul o týždeň neskôr z dôvodu turnaja v Gajaroch, ktorý sa nakoniec ani neuskutočnil. Zmenilo sa aj pôvodné dejisko a namiesto Pruského je to nakoniec Bratislava. Zástupcovia, ktorých prítomnosť je povinná, tak bude merať ďalekú cestu do hlavného mesta a namiesto 1 450 km ich čaká takmer 1 900 km + to isté späť (však všetky cesty vedú do Ríma :) ). To za, aktuálne veľmi nepriaznivého počasia, keď doprava môže byť nielen dlhšia ale aj podstatne komplikovanejšia. Z tohto dôvodu sa možno nedostavia viacerí „severania“.


SCHÔDZA ZÁSTUPCOV DRUŽSTIEV SLOVENSKEJ HOKEJBALOVEJ EXTRALIGY SENIOROV, U19, U16, U14

Miesto: Bratislava

Dátum: 18. 2. 2012 o 10:00 hod.

Zraz: Dom športu, Junácka 6, Bratislava     


Program schôdze

- Slovenská hokejbalová extraliga 2012/2013 (mládežnícke družstvá v SHbE)

Rozhodnutie Rady SHbÚ z júna 2011 stanovilo pre každý extraligový seniorský klub povinnosť, že od sezóny 2012/13 bude musieť mať aj zastúpenie v mládežníckych extraligách U16 alebo U19, v opačnom prípade nebude môcť byť súčasťou extraligy seniorov.

- Hráči U20 v SHbE seniorov

Ďalšie rozhodnutie Rady SHbÚ, ktorá odhlasovala povinnosť pre tímy mať na každom extraligovom stretnutí na lavičke dvoch hráčov do U20, pod hrozbou sankcie 50,- €/hráč a zápas. Toto však neplatí pre tých, ktorí majú tímy v U19. Avšak nariadenie sa aj tak nedodržuje a netrestá.

- Lekárske prehliadky hráčov v SHbE a iných turnajoch usporiadaných SHbÚ

V súčasnosti musí mať každý aktívny hráč na registračnom preukaze lekárskej potvrdenie o vyhovujúcom zdravotnom stave, ktoré sa obnovuje každý rok. Organizátor súťaže zvažuje dve úpravy: nakoľko stávajúci systém nie je veľmi funkčný (hráči majú hromadné pečiatky od „patológov, gynekológov a podobne), zmenou by mala byť pečiatka, ktorá bude musieť byť od praktického lekára pre dospelých. Alebo je tu druhá možnosť, keď spolu s prihláškou do súťaže bude aj čestné prehlásenie o zdravotnom stave všetkých hráčov, aby zodpovednosť za zdravie prešla z organizátora na klub resp. jeho štatutára.

- Kvalifikačná súťaž (baráž) do SHbE seniorov 2012/2013

Opäť rozhodnutie Rady SHbÚ, ktorá ma s extraligou pramálo spoločné, o znížení počtu tímov v SHbE seniorov na 12. To znamená, že tímy na 12. a 13.mieste idú do baráže, do ktorej sa môžu prihlásiť aj noví záujemcovia, resp. víťazi regionálnych súťaží v zmysle postupového kľúča. Hrať sa bude o jedno jediné „voľné“ miestočko.

- Dohrávky a priebeh jarnej časti SHbE (počasie)

Počasie hokejbalu nepraje, ohrozený je plánovaný štart v sobotu 25. februára 2012, zrejme dôjde k hlasovaniu a prípadným úpravám. O možnostiach sa dočítate SHbE: odštartuje extraliga načas? .

- Informácie Rozhodcovskej a Disciplinárnej komisie SHbÚ

Na stretnutí budú prítomní zástupcovia oboch komisií, budú tak k dispozícii odpovedať na rôzne otázky týkajúce sa ich činnosti.

- Združenie extraligových klubov (ZEK) - informácie

Pokračujúca iniciatíva extraligových klubov smerujúca k adresnejšiemu a konkrétnejšiemu riadeniu súťaže a rozhodovaniu o nej.

- Rôzne

Záležitosti, ktoré nezodpovedajú obsahu predchádzajúcich bodov.

- Záver


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.